Al 5-lea amendament…

bisericaDeputatul Remus Cernea vrea sa initieze un proiect de lege, prin care propune ca Biserica sa nu mai primeasca in mod direct bani de la stat. Detalii… Replica reprezentantilor Bisericii nu a intarziat. Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza a declarat ca “Statul nu ne ajuta pentru ca vrea sa ne ajute, ci este obligat sa ne ajute. Atunci când, la Cuza, s-au nationalizat toate averile bisericesti, statul s-a angajat ca va sprijini Biserica.” Detalii… Nu discutam corectitudinea legala sa morala, exista norme legale si mai ales sensibilitati personale.

Vinovat este Pluto din Capricorn. El este cel care sterge trecutul prin daramarea structurilor sociale ce asigurau stabilitate si siguranta. Pe ruinele lasate, Pluto va cladii incet si sigur o noua mentalitate, o noua structura institutionala, durabila si mai ales compatibila cu vremurile viitoare.

Din punct de vedere astrologic, acest eveniment este reprezentativ pentru acesti ani de criza si implicit de schimbari structurale ale societatii. Am adus in fata dvs replica mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, deoarece este un exemplu de ineficienta al acestor timpuri de criza. In Constituia Americana exista amendamentul al 5-lea care defineste un drept extrem de simplu al oricarui cetatean: posibilitatea de a refuza sa raspunda la o intrebare pentru simplu motiv ca respectivul raspuns ar putea fi incriminant pentru el, facandu-si rau singur. Astfel, prin replica mitropulitului Ardealului are loc o autoincriminare. I-a adus aminte lui Pluto din Capricorn (restructurarea) un motiv in plus de cand era Pluto in Taur (valori materiale) momentul in care a avut loc nationalizarea averilor bisericesti.

Invataminte din eveniment: este gresit sa apelam la zodia opusa de pe axa. In acest caz zodia opusa tranzitului Plutonian este semnul Racului. Zodia Rac care inseamna istorie, stramosi, trecut. Sa fim atenti la maniera prin care actiunile noastre indreptate inspre aparare… aduc exact opusul, adica autoincriminare. Are sens al cincilea amendament al Constitutiei Americane.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.