Adultul Rac

Ce culoare are dragostea? Doar un Rac va poate da raspuns la aceasta intrebare. Forta lui vitala este data de un indelungat proces de psihanaliza aplicat propriei persoane. El trebuie sa simta fiecare nuanta a vietii. Trebuie sa vada aceasta dezordine infernala a vietii, acest cazan care clocoteste fara oprire. In ciuda oricaror nepotriviri si impotriva oricarui simt practic, el trebuie sa iubeasca, sa accepte si sa aibe incredere in tot ce-i ofera viata si existenta. Credeti ca e un non-sens? Nu.

Se spune ca Racii sunt timizi. Asa este, dar asta doar la inceputul vietii, deoarece fiind guvernati de Luna, iar aceasta plimbandu-se prin tot cercul zodiacal, cu o viteza ametitoare si inegalabila de alte astre, il copleseste pe Rac cu tumultuumul aspectelor bune sau mai putin bune, care se indreapta spre el ca o avalansa de neoprit. Aceasta timiditate este inceputul unui invelis exterior, al unei masti prin care Racul incearca sa isi ascunda personalitatea, initiind astfel doar contacte de stricta necesitate cu restul lumii. Odata cu inaintarea in viata el devine mai sofisticat, iar invelisul lui exterior, contra turbulentelor exterioare va devenii mult mai avansat. Si este nevoie de asta, caci altfel super-sensibilitatea lui interioara ar avea de suferit de la atatea influente nocive pe care le-ar putea receptiona din exterior. Astfel, Racul invata (si trebuie sa aplice) sa isi proiecteze o holograma a lui in viata sociala. Aceasta holograma, nu arata personalitatea lui si nu este caracterul real al lui, dar este o holograma plauzibila, tridimensionala si chiar reprezinta o personalitate umana pe dea intregul. In acest fel Racul este protejat. Orice vicisitudini ale vietii se indreapta spre holograma, Racul este la adapost, caci sistemele lui senzoriale, care sunt extrem de sensibile, nu ar putea sa fie altfel protejate. Poate credeti ca e un prefacut, nu este adevarat, caci nimeni nu poate iubi si revarsa dragostea lui in exterior la fel ca Racul. Mai puternica decat grija pentru autoprotectie, este doar preocuparea plina de bunatate fata de ceilalti, doar aceasta forta intrece instinctul de autoprotectie al zodiei. Din acest motiv, holograma nu va fi una cu conotatii negative, dimpotriva. Cu aceasta deghizare, Racul pandeste ca un spion, facand radiografii cu raze “X” sau “gama”, patrunzand astfel in sufletele celorlalti. Nici nu e de mirare ca in cariera, el va ocupa imediat orice nisa cat de mica care se iveste, iar in timp va veti mira cum de a ajuns atat de sus. Una din aceste masti este cea de mama, de protector plin de intelegere si compasiune. Este buna masca pentru relatia cu ceilalti, dar este cea mai rea masca posibila in relatia de familie. Daca intr-o casatorie sau prietenie ea devine dominanta, atunci distruge egalitatea fireasca a unui astfel de legaturi, rapind ambilor parteneri umanitatea. Caz in care relatia se va destrama, mai repede sau mai tarziu.

Din acest invelis exterior aparent impenetrabil apar doua pericole pe drumul lui, si ambele sunt distrugatoare pentru suflet. Primul este ca, Racul poate foarte bine sa stea in acest invelis, mai ales daca el este foarte solid construit, dar in timp el va devenii o persoana blocata si inchisa in sine, fara a mai stii ce se intampla in exterior, ceea ce va duce spre nemultumirea sufleteasca, cu toate problemele ce decurg rand pe rand din ea, izolare de ceilalti, distrugerea caminului, pierderea locului de munca, si in final colaps emotional. Al doilea pericol este ca, Racul trebuie sa evolueze, si pe masura ce stimulii externi nocivi evolueaza si ei, Racul trebuie sa isi re-estimeze si restructureze invelisul exterior al simturilor lui, fie ele senzoriale sau extrasenzoriale. Dar pentru a-si construi o noua holograma, trebuie mai intai sa se debaraseze de cea veche, moment in care Racul este lasat descoperit. Acest moment este cel mai dificil din viata lui, si nu se intampla doar odata, ci de cate ori evolutia lui o cere. In aceste momente el ramane gol, fara nici o aparare impotriva vietii stridente si pericolelor externe generate de valtoarea evenimentelor care sunt in exteriorul lui. Daca nu isi alege cu grija si bine calculat astfel de momente de redefinire a vietii lui, el poate fi coplesit, iar sistemul sau senzorial sa fie distrus, ceea ce va duce din nou la colaps emotional, cu toate complicatiile si dificultatile posibile. In aceste momente Racul isi pune intrega onoare in joc, caci holograma trebuie data la o parte si inlocuita cu o alta, potrivita pentru noua evolutie a lui. De aceea trebuie sa selecteze bine atat momentul cat si anturajul si mai ales situatia psihologica creata.

Dar, trebuie sa aibe incredere, trebuie sa se bazeze pe dragoste, caci el o cunoaste atat de bine, vizavi de ceilalti. E obligat sa-si ia ca aliat dragostea. Este adevarat ca dragostea este un joc de noroc, dar daca Racul nu isi asuma si nu invata sa isi asume acest risc, atunci nu mai poate evolua, si va ramane un bulgare inchis si impenetrabil de dragoste, acorat intrun port uitat in trecut, cufundandu-se intr-o traire somnolenta.

Aceasta analiza este facuta doar in functie de pozitia Soarelui, fara a tine cont de celelalte aspecte planetare, care sunt mult mai importante. Descoperiti propriul Dvs drum, accesand Servicii astrologice.  Detalii…

Astredamus

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.