Adultul Leu

Nativul din Zodia Leu, trebuie sa isi implineasca visele in cel mai practic mod cu putinta. Orice crede ca e necesar pentru asi exprima personalitatea. El trebuie sa aduca in fata lumii, intro forma materiala toate procesele sale interioare. Trebuie sa exprime tot ceea ce gandeste, creatie, arta, copii, finante… nimic nu trebuie sa-i stavileasca exprimarea personalitatii. Sa alunge din mintea lui orice moft, orice meschinarie si orice limitare. Daca credeti ca o fiinta evoluata si superioara este acel calugar retras de si din lume, care mediteaza in post si restrictii autoimpuse, va inselati. Drumul evolutiv al Leului e diametral opus. Trebuie sa isi dezvolte ego-ul fara frica sau suspiciune, caci orice secret pe care il are in suflet este o pacoste pe capul lui. Daca ar putea, sa se imbrace intro camasa transparenta si cu pantaloni rosii, sa treaca cantand pe scena vietii, sa spuna lumii ceea ce gandeste si cine este, ar fi o situatie perfecta. Daca ceilalti se uita oarecum ciudat la el, atunci Leul trebuie sa isi trambiteze mai tare trairile sale interioare. Retrospectiunile interioare si meditatia transcendentala nu sunt pentru el. Trebuie sa treaca prin viata mandru si plin de generozitate. Nu are nevoie de premeditari in actiunile sale. O simpla scanteie a lui, trebuie sa aprinda o valvataie instantanee, imaginatia lui trebuie sa arunce in aer orice limita impusa de asa numita “maturitate”. Daca ar putea sa isi celebreze in fiecare moment propria existenta, sa nu aibe nici un secret personal, sa isi mentina in suflet inocenta si spontaneitatea unui copil atunci vom avea cea mai fericita persoana.

Dati-i Leului cel mai mic semn de incurajare, si acesta o sa isi reverse asupra D-voastra cel mai mare torent de dovezi ale bunatatii lui, indiferent sub ce forma ar fi aceastea, melodii, glume, povestiri, daruri, dar obligatoriu trebuie sa il si aplaudati atat la final cat si in mijlocul reprezentatiei lui. Aceste aplauze sunt pentru Leu, hrana si energia necesara, atat pentru suflet, cat si pentru viata lui. Ei sunt facuti pentru profesii care rasplatesc efortul creator individual. El trebuie sa faca o arta si un spectacol, indiferent ca e din activitati ce au legatura cu arta ca atare, cu copiii, cu plasamentele financiare, sporturi sau efectiv jocuri, ideea este ca sa se evidentieze in prin-plan intrun mod coplesitor si constructiv, energia sa creatoare. Iata un Leu fericit.

Leul nu este doar un creator, caci personalitatea sa radianta si marinimoasa il face un iscusit si natural conducator, ceea ce poate fi un alt drum evolutiv pentru el. El poate sa concentreze spre o directie comuna, mai multe energii contradictorii sau concurenti dintrun grup dezorganizat. Ii poate indruma spre un tel comun, si spre rezultate performante.

Dar, pericolul, caci la fiecare zodie exista un “pericol”, respectiv o cale laturalnica care, nu doar ca e involutiva, este distrugatoare de personalitate si de sanatate, si Leul are puncte nevralgice. Dupa cum ziceam la inceput, el are o nevoie organica de aplauze sincere, si iubire din partea celorlalti, iubire echivalenta cu recunoasterea calitatilor si creatiilor sale. Tocmai de aici deriva un mare si posibil handicap, daca Leul simte ca nu primeste iubire si apreciere de la ceilalti, atunci el o cerseste. Fara iubire se ofileste si isi pierde toata energia. Dar cersind-o de la ceilalti, el nu face decat sa se afunde si mai tare pe drumuri laturalnice destinului sau, ceea ce invariabil mai devreme sau mai tarziu se va materializa prin pierderi in toate domeniile vietii, casnicie, profesie, prieteni… Daca vreti sa-l readuceti la viata, spunetii un simplu ” Te iubesc”, si veti vedea cum in el se trezeste scanteia datatoare de viata.

Un alt pericol pentru Leu este acela ca, dorind cu tot dinadinsul sa fie sub luminile rampei si ajungand acolo, mandria lui se transforma in trufie si aroganta, iar generozitatea in zgarcenie si meschinarie. Daca nu isi pastreza nobletea sufletului, cavalerismul si eleganta, atunci toata creativitatea si calitatea lui nu mai este de apreciat, devenind un om numai bun de compatimit. Din cauza ca destinul lui e sa isi strige si mai tare, si sa isi faca mai bine auzite trairile, dorintele si realizarile lui ( lucru de apreciat daca sunt calitati pozitive) el nu va face decat sa devina mai arogant, cu o mai mare trufie si o vanitate sau infatuare care ii vor alunga pe toti din jurul lui. Urmarea? Decadere si ofilire pe toate palnurile.

Asadar, acest cerc vicios, intre dorinta lui de a fi iubit si apreciat, si vulnerabilitatea acestor dorinte, respectiv riscul de a cadea in defectele enumerate mai sus, este o granita extrem de fina si imprevizibila. Dar el o cunoaste mai bine ca oricine, si este capabil sa o vada in orice moment. Caci altfel va fi un comediant ce etaleaza un spectacol indoielnic in fata unor statui incremenite. Daca tot e considerata zodia Leu ca fiind echivalenta cu “regele”, atunci sa fie asemeni unui rege, generos cu supusii,  liber in decizii (corecte) si mandru ca are intreg regatul la dispozitia lui.

Aceasta analiza este facuta doar in functie de pozitia Soarelui, fara a tine cont de celelalte aspecte planetare, care sunt mult mai importante. Descoperiti propriul Dvs drum, accesand Servicii astrologice.  Detalii…

Astredamus

2 Comments

  1. Buna, sunt leu cu ascendent in fecioara si ma regasesc mai mult in descrierea fecioarei….

  2. This is a superb post and may be one that is followed up to see how things go

    A partner e-mailed this link the other day and I’m desperately waiting your next article. Carry on on the top notch work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.