Adultul Balanta

Balanta – echilibru, armonie, reconciliere, sensibilitate si frumusete echivalenta cu arta. Da. Cum putem traduce aceste calitati remarcabile vizavii de drumul pe care o Balanta trebuie sa il parcurga prin viata. Cum e posibil ca aceste calitati sa faca din viata nativului, un dezastru?

Celelalte zodii, detin astral, un anumit echilibru interior, care le asigura posibilitatea concentrarii atentiei spre un anumit scop, in momente de haos personal. Balanta nu are asa ceva, “prevazut” din nastere. Exista un paradox: Balanta, care este simbolul calmului, in interiorul ei mental, are nervii intinsi la maxim. Pe o stare de impacienta interioara, pe un fond de vulnerabilitate emotionala extrema, are menirea NU de a destinde “nervii intinsi la maxim” de care ziceam, ci de a avea grija sa nu “pocneasca”. Deoarece, tocmai armonia interioara si calmul sufletesc, trebuie sa il caute si sa il obtina, in viata.

Adultul Balanta trebuie sa isi transforme constiinta, si sa obtina o armonie interioara de nezdruncinat. Loviturile vietii vin si se duc, problemele apar si se rezolva, intr-un fel sau altul, bucurii si necazuri, toate se succed precum anotimpurile, pasnic si imperturbabil. In mijlocul acestui carusel sta Balanta. Neavand mijloace astrale de protectie impotriva dezechilibrelor, ea, Balanta, trebuie sa isi foloseasca vointa pentru a obtine echilibrul constiintei si sufletului. Acest echilibru mental, nu se va instaura niciodata de sine. Il poate obtine doar printr-un efort mental neobosit. Ganditiva ca e noapte, sunteti cu masina la departare de orice locuinta omeneasca, transmisia masinii sa defectat ireparabil, nu aveti semnal la telefonul mobil in zona. In schimb aparatul de radio functioneaza si va imbie voluptuos sa cumparati produse cosmetice. Mai apare si un anunt ca, linia de autobuz ce trecea prin apropiere, si-a modificat traseul… haos si cosmar mental. Incercati sa porniti casetofonul, insa nu gasiti decat o caseta veche, care, culmea ironiei, nu face decat sa “fluiere si sa scartaie” strident. Ce ar trebui sa faca Balanta? Nimic. Asa e viata. Pe cine sa se supere? Pe nimeni. In acest gen de situatii, ea trebuie sa-si gaseasca linistea interioara, calmul si seninatatea, sa fie neafectata. Intr-un final… situatia se v-a rezolva. Se v-a ivi un concurs de imprejurari mai mult sau mai putin favorabil.

Balanta nu are voie sa se dezechilibreze emotional. Poate intarzie undeva. Poate nu are la dispozitie decat 10 secunde, pana la un anumit moment si i se pare ca mai are cine stie cate lucruri de indeplinit. Tot ce trebuie sa faca in astfel de momente este sa respire adanc, sa nu permita tensiunii interne sa se declanseze, deoarece va declansa o reactie in lant. Sa o opreasca inainte de a incepe. Este foarte important sa recunoasca primele simptome in caz de tensiune emotionala.

Se stie ca balanta este si semnul artistilor. Este firesc, deoarece, pretuirea si crearea lucrurilor frumoase, servesc la evolutia nativului Balanta. Un rasarit de soare din ocean, cu multitudinea de reflexii create si izvorate din albastrul apelor… involuntar, ne va relaxa si destinde. Posibil sa si oftam. Aceasta percepere a armoniei din jur, duce la dobandirea calmului interior.

Inclusiv latura sentimentala depinde foarte mult de calitatea relatiilor Balantei cu ceilalti. Nu e de mirare ca prietenia sau casatoria, ocupa un loc central in viata nativului. Credeti ca Balanta are noroc in dragoste. In general nu. Tocmai pentru ca pe acest segment au loc cele mai intense transformari evolutive. Tocmai acesta este drumul acestor nativi, sa creeze legaturi armonioase cu ceilalti. De multe ori le este frica de ceilalti, temandu-se ca batalia poate incepe oricand, si se pot pune in rolul unui razboinic. Talentul lor este acela ca, vad foarte clar si pot identifica si comunica interesele unei persoane fata de alta persoana. De aici calitatea de diplomat.

Puterea Balantei rezida in faptul ca stie si cunoaste continutul armoniei, sub orice aspect s-ar afla, culoare, forma sau personalitate. Stie ca orice intreg este compus din doua jumatati complementare. Nativul stie ca adevarul este bipolar, si sta in cumpana mereu cu un alt adevar, diametral opus. Si este o mare comoara pentru Balanta. Cand doi oameni au doua opinii contrare despre un subiect, ambele argumentate si logice, se creaza un paradox, insa doar ea il poate intelege si tolera. Balanta pricepe si accepta, ca amandoi au dreptate, ca fiecare adevar sta pe cate un taler al cumpenei, si amandoua in echilibru.

Unde incepe drumul gresit pentru Balanta? Este usor sa tolereze un paradox in plan mental. Dar in viata? Aici trebuie sa iei decizii. Daca trebuie sa te casatoresti nu mai poti fi singur. Nu poti merge si la munte si la mare in acelasi timp. Dar trebuie sa decizi unde mergi sau ce faci. Sa stai intr-o intersectie, sa fi convins ca pe oricare drum vei merge nu e corect 100%, sa fii confuz deoarece ti-ai dat seama ca nici o cale nu este corecta in mod neechivoc, nu este altceva decat NEHOTARARE. Nu putem sta la nesfarsit in cumpana, indiferent cat de bine cunoastem ambele fete ale monedei. In aceste momente, tot ce poate sa faca Balanta, este sa aleaga una din variante si sa se comporte de parca ar fi fost singura alternativa. Sa isi gaseasca linistea si armonia interioara, pentru a merge inainte pe varianta aleasa. Viata nu e o lunga asteptare sau gandire de posibilitati.

Osciland, nereusind sa infrunte sau sa accepte decizia unei alegeri, Balanta va zambi frumos si amabil, se va ascunde sub chipul frumusetii, pasivitatii si linistii. In acel moment a pornit pe un drum gresit in viata. Generator de tensiune interioara, ce va duce la probleme de sanatate, si implicit la pierderea identitatii ei. Nealegand o cale, pentru a nu supara pe cineva sau a nu crea dispute, va afisa la exterior un calm desavarsit. Insa interiorul ei va fi distrus de incordare, zbucium, presiune, agitatie si incordare, la gandul celeilalte posibilitati. Exista su pericolul de a devenii atat de nervoasa in incercarea de a pastra aparenta armoniei, incat isi va pierde toata linistea sufleteasca. Sanatatea ei va fi macinata clipa de clipa.

Cu sau fara decizii… neasteptand dupa nimeni, timpul se scurge implacabil.

Aceasta analiza este facuta doar in functie de pozitia Soarelui, fara a tine cont de celelalte aspecte planetare, care sunt mult mai importante. Descoperiti propriul Dvs drum, accesand Servicii astrologice.  Detalii…

Astredamus

3 Comments

  1. Exact, chiar așa este. Cum de m-ați ghicit?

  2. Foarte interesant articolul despre Balanta…..ati punctat exact ce nu apare in multitudinea de materiale disponibile peste tot privind descrierea acestor nativi. Eu ma regasesc in tot ceea ce ati scris….sper, doar, sa ma ajute As in Scorpion si Uranus pe casa I, sa devin mai puternica si mai hotarata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.