Category Archives: zodiac adulti

Adultul Scorpion

Emotie. Emotie pura si intensa. Ce poate genera astfel de emotii coplesitoare? Sexul sub aspectul fizic, carnal si animalic. Puterea detinuta, acea putere oferita de functie, de multimea banilor si valorilor materiale, acea putere cu drept de “moarte si viata” asupra celorlalti, aflata in mainile unui nativ. Acesta este Scorpionul, un generator de uragan sufletesc. Evolutia stiintifica a dat nastere unui alt tip de emotie “sora cu moartea”. Acestea sunt interventiile chirurgicale grave, care duc pacientul pe tarmul taramului mortii spre a-i reda viata. Continue reading Adultul Scorpion

Adultul Balanta

Balanta – echilibru, armonie, reconciliere, sensibilitate si frumusete echivalenta cu arta. Da. Cum putem traduce aceste calitati remarcabile vizavii de drumul pe care o Balanta trebuie sa il parcurga prin viata. Cum e posibil ca aceste calitati sa faca din viata nativului, un dezastru?

Celelalte zodii, detin astral, un anumit echilibru interior, care le asigura posibilitatea concentrarii atentiei spre un anumit scop, in momente de haos personal. Balanta nu are asa ceva, “prevazut” din nastere. Exista un paradox: Balanta, care este simbolul calmului, in interiorul ei mental, are nervii intinsi la maxim. Pe o stare de impacienta interioara, pe un fond de vulnerabilitate emotionala extrema, are menirea NU de a destinde “nervii intinsi la maxim” de care ziceam, ci de a avea grija sa nu “pocneasca”. Deoarece, tocmai armonia interioara si calmul sufletesc, trebuie sa il caute si sa il obtina, in viata.

Adultul Balanta trebuie sa isi transforme constiinta, si sa obtina o armonie interioara de nezdruncinat. Loviturile vietii vin si se duc, problemele apar si se rezolva, intr-un fel sau altul, bucurii si necazuri, toate se succed precum anotimpurile, pasnic si imperturbabil. In mijlocul acestui carusel sta Balanta. Neavand mijloace astrale de protectie impotriva dezechilibrelor, ea, Balanta, trebuie sa isi foloseasca vointa pentru a obtine echilibrul constiintei si sufletului. Acest echilibru mental, nu se va instaura niciodata de sine. Il poate obtine doar printr-un efort mental neobosit. Ganditiva ca e noapte, sunteti cu masina la departare de orice locuinta omeneasca, transmisia masinii sa defectat ireparabil, nu aveti semnal la telefonul mobil in zona. In schimb aparatul de radio functioneaza si va imbie voluptuos sa cumparati produse cosmetice. Mai apare si un anunt ca, linia de autobuz ce trecea prin apropiere, si-a modificat traseul… haos si cosmar mental. Incercati sa porniti casetofonul, insa nu gasiti decat o caseta veche, care, culmea ironiei, nu face decat sa “fluiere si sa scartaie” strident. Ce ar trebui sa faca Balanta? Nimic. Asa e viata. Pe cine sa se supere? Pe nimeni. In acest gen de situatii, ea trebuie sa-si gaseasca linistea interioara, calmul si seninatatea, sa fie neafectata. Intr-un final… situatia se v-a rezolva. Se v-a ivi un concurs de imprejurari mai mult sau mai putin favorabil.

Balanta nu are voie sa se dezechilibreze emotional. Poate intarzie undeva. Poate nu are la dispozitie decat 10 secunde, pana la un anumit moment si i se pare ca mai are cine stie cate lucruri de indeplinit. Tot ce trebuie sa faca in astfel de momente este sa respire adanc, sa nu permita tensiunii interne sa se declanseze, deoarece va declansa o reactie in lant. Sa o opreasca inainte de a incepe. Este foarte important sa recunoasca primele simptome in caz de tensiune emotionala.

Se stie ca balanta este si semnul artistilor. Este firesc, deoarece, pretuirea si crearea lucrurilor frumoase, servesc la evolutia nativului Balanta. Un rasarit de soare din ocean, cu multitudinea de reflexii create si izvorate din albastrul apelor… involuntar, ne va relaxa si destinde. Posibil sa si oftam. Aceasta percepere a armoniei din jur, duce la dobandirea calmului interior.

Inclusiv latura sentimentala depinde foarte mult de calitatea relatiilor Balantei cu ceilalti. Nu e de mirare ca prietenia sau casatoria, ocupa un loc central in viata nativului. Credeti ca Balanta are noroc in dragoste. In general nu. Tocmai pentru ca pe acest segment au loc cele mai intense transformari evolutive. Tocmai acesta este drumul acestor nativi, sa creeze legaturi armonioase cu ceilalti. De multe ori le este frica de ceilalti, temandu-se ca batalia poate incepe oricand, si se pot pune in rolul unui razboinic. Talentul lor este acela ca, vad foarte clar si pot identifica si comunica interesele unei persoane fata de alta persoana. De aici calitatea de diplomat.

Puterea Balantei rezida in faptul ca stie si cunoaste continutul armoniei, sub orice aspect s-ar afla, culoare, forma sau personalitate. Stie ca orice intreg este compus din doua jumatati complementare. Nativul stie ca adevarul este bipolar, si sta in cumpana mereu cu un alt adevar, diametral opus. Si este o mare comoara pentru Balanta. Cand doi oameni au doua opinii contrare despre un subiect, ambele argumentate si logice, se creaza un paradox, insa doar ea il poate intelege si tolera. Balanta pricepe si accepta, ca amandoi au dreptate, ca fiecare adevar sta pe cate un taler al cumpenei, si amandoua in echilibru.

Unde incepe drumul gresit pentru Balanta? Este usor sa tolereze un paradox in plan mental. Dar in viata? Aici trebuie sa iei decizii. Daca trebuie sa te casatoresti nu mai poti fi singur. Nu poti merge si la munte si la mare in acelasi timp. Dar trebuie sa decizi unde mergi sau ce faci. Sa stai intr-o intersectie, sa fi convins ca pe oricare drum vei merge nu e corect 100%, sa fii confuz deoarece ti-ai dat seama ca nici o cale nu este corecta in mod neechivoc, nu este altceva decat NEHOTARARE. Nu putem sta la nesfarsit in cumpana, indiferent cat de bine cunoastem ambele fete ale monedei. In aceste momente, tot ce poate sa faca Balanta, este sa aleaga una din variante si sa se comporte de parca ar fi fost singura alternativa. Sa isi gaseasca linistea si armonia interioara, pentru a merge inainte pe varianta aleasa. Viata nu e o lunga asteptare sau gandire de posibilitati.

Osciland, nereusind sa infrunte sau sa accepte decizia unei alegeri, Balanta va zambi frumos si amabil, se va ascunde sub chipul frumusetii, pasivitatii si linistii. In acel moment a pornit pe un drum gresit in viata. Generator de tensiune interioara, ce va duce la probleme de sanatate, si implicit la pierderea identitatii ei. Nealegand o cale, pentru a nu supara pe cineva sau a nu crea dispute, va afisa la exterior un calm desavarsit. Insa interiorul ei va fi distrus de incordare, zbucium, presiune, agitatie si incordare, la gandul celeilalte posibilitati. Exista su pericolul de a devenii atat de nervoasa in incercarea de a pastra aparenta armoniei, incat isi va pierde toata linistea sufleteasca. Sanatatea ei va fi macinata clipa de clipa.

Cu sau fara decizii… neasteptand dupa nimeni, timpul se scurge implacabil.

Aceasta analiza este facuta doar in functie de pozitia Soarelui, fara a tine cont de celelalte aspecte planetare, care sunt mult mai importante. Descoperiti propriul Dvs drum, accesand Servicii astrologice.  Detalii…

Adultul Leu

Nativul din Zodia Leu, trebuie sa isi implineasca visele in cel mai practic mod cu putinta. Orice crede ca e necesar pentru asi exprima personalitatea. El trebuie sa aduca in fata lumii, intro forma materiala toate procesele sale interioare. Trebuie sa exprime tot ceea ce gandeste, creatie, arta, copii, finante… nimic nu trebuie sa-i stavileasca exprimarea personalitatii. Sa alunge din mintea lui orice moft, orice meschinarie si orice limitare. Daca credeti ca o fiinta evoluata si superioara este acel calugar retras de si din lume, care mediteaza in post si restrictii autoimpuse, va inselati. Drumul evolutiv al Leului e diametral opus. Trebuie sa isi dezvolte ego-ul fara frica sau suspiciune, caci orice secret pe care il are in suflet este o pacoste pe capul lui. Daca ar putea, sa se imbrace intro camasa transparenta si cu pantaloni rosii, sa treaca cantand pe scena vietii, sa spuna lumii ceea ce gandeste si cine este, ar fi o situatie perfecta. Daca ceilalti se uita oarecum ciudat la el, atunci Leul trebuie sa isi trambiteze mai tare trairile sale interioare. Retrospectiunile interioare si meditatia transcendentala nu sunt pentru el. Trebuie sa treaca prin viata mandru si plin de generozitate. Nu are nevoie de premeditari in actiunile sale. O simpla scanteie a lui, trebuie sa aprinda o valvataie instantanee, imaginatia lui trebuie sa arunce in aer orice limita impusa de asa numita “maturitate”. Daca ar putea sa isi celebreze in fiecare moment propria existenta, sa nu aibe nici un secret personal, sa isi mentina in suflet inocenta si spontaneitatea unui copil atunci vom avea cea mai fericita persoana.

Dati-i Leului cel mai mic semn de incurajare, si acesta o sa isi reverse asupra D-voastra cel mai mare torent de dovezi ale bunatatii lui, indiferent sub ce forma ar fi aceastea, melodii, glume, povestiri, daruri, dar obligatoriu trebuie sa il si aplaudati atat la final cat si in mijlocul reprezentatiei lui. Aceste aplauze sunt pentru Leu, hrana si energia necesara, atat pentru suflet, cat si pentru viata lui. Ei sunt facuti pentru profesii care rasplatesc efortul creator individual. El trebuie sa faca o arta si un spectacol, indiferent ca e din activitati ce au legatura cu arta ca atare, cu copiii, cu plasamentele financiare, sporturi sau efectiv jocuri, ideea este ca sa se evidentieze in prin-plan intrun mod coplesitor si constructiv, energia sa creatoare. Iata un Leu fericit.

Leul nu este doar un creator, caci personalitatea sa radianta si marinimoasa il face un iscusit si natural conducator, ceea ce poate fi un alt drum evolutiv pentru el. El poate sa concentreze spre o directie comuna, mai multe energii contradictorii sau concurenti dintrun grup dezorganizat. Ii poate indruma spre un tel comun, si spre rezultate performante.

Dar, pericolul, caci la fiecare zodie exista un “pericol”, respectiv o cale laturalnica care, nu doar ca e involutiva, este distrugatoare de personalitate si de sanatate, si Leul are puncte nevralgice. Dupa cum ziceam la inceput, el are o nevoie organica de aplauze sincere, si iubire din partea celorlalti, iubire echivalenta cu recunoasterea calitatilor si creatiilor sale. Tocmai de aici deriva un mare si posibil handicap, daca Leul simte ca nu primeste iubire si apreciere de la ceilalti, atunci el o cerseste. Fara iubire se ofileste si isi pierde toata energia. Dar cersind-o de la ceilalti, el nu face decat sa se afunde si mai tare pe drumuri laturalnice destinului sau, ceea ce invariabil mai devreme sau mai tarziu se va materializa prin pierderi in toate domeniile vietii, casnicie, profesie, prieteni… Daca vreti sa-l readuceti la viata, spunetii un simplu ” Te iubesc”, si veti vedea cum in el se trezeste scanteia datatoare de viata.

Un alt pericol pentru Leu este acela ca, dorind cu tot dinadinsul sa fie sub luminile rampei si ajungand acolo, mandria lui se transforma in trufie si aroganta, iar generozitatea in zgarcenie si meschinarie. Daca nu isi pastreza nobletea sufletului, cavalerismul si eleganta, atunci toata creativitatea si calitatea lui nu mai este de apreciat, devenind un om numai bun de compatimit. Din cauza ca destinul lui e sa isi strige si mai tare, si sa isi faca mai bine auzite trairile, dorintele si realizarile lui ( lucru de apreciat daca sunt calitati pozitive) el nu va face decat sa devina mai arogant, cu o mai mare trufie si o vanitate sau infatuare care ii vor alunga pe toti din jurul lui. Urmarea? Decadere si ofilire pe toate palnurile.

Asadar, acest cerc vicios, intre dorinta lui de a fi iubit si apreciat, si vulnerabilitatea acestor dorinte, respectiv riscul de a cadea in defectele enumerate mai sus, este o granita extrem de fina si imprevizibila. Dar el o cunoaste mai bine ca oricine, si este capabil sa o vada in orice moment. Caci altfel va fi un comediant ce etaleaza un spectacol indoielnic in fata unor statui incremenite. Daca tot e considerata zodia Leu ca fiind echivalenta cu “regele”, atunci sa fie asemeni unui rege, generos cu supusii,  liber in decizii (corecte) si mandru ca are intreg regatul la dispozitia lui.

Aceasta analiza este facuta doar in functie de pozitia Soarelui, fara a tine cont de celelalte aspecte planetare, care sunt mult mai importante. Descoperiti propriul Dvs drum, accesand Servicii astrologice.  Detalii…

Adultul Rac

Ce culoare are dragostea? Doar un Rac va poate da raspuns la aceasta intrebare. Forta lui vitala este data de un indelungat proces de psihanaliza aplicat propriei persoane. El trebuie sa simta fiecare nuanta a vietii. Trebuie sa vada aceasta dezordine infernala a vietii, acest cazan care clocoteste fara oprire. In ciuda oricaror nepotriviri si impotriva oricarui simt practic, el trebuie sa iubeasca, sa accepte si sa aibe incredere in tot ce-i ofera viata si existenta. Credeti ca e un non-sens? Nu.

Se spune ca Racii sunt timizi. Asa este, dar asta doar la inceputul vietii, deoarece fiind guvernati de Luna, iar aceasta plimbandu-se prin tot cercul zodiacal, cu o viteza ametitoare si inegalabila de alte astre, il copleseste pe Rac cu tumultuumul aspectelor bune sau mai putin bune, care se indreapta spre el ca o avalansa de neoprit. Aceasta timiditate este inceputul unui invelis exterior, al unei masti prin care Racul incearca sa isi ascunda personalitatea, initiind astfel doar contacte de stricta necesitate cu restul lumii. Odata cu inaintarea in viata el devine mai sofisticat, iar invelisul lui exterior, contra turbulentelor exterioare va devenii mult mai avansat. Si este nevoie de asta, caci altfel super-sensibilitatea lui interioara ar avea de suferit de la atatea influente nocive pe care le-ar putea receptiona din exterior. Astfel, Racul invata (si trebuie sa aplice) sa isi proiecteze o holograma a lui in viata sociala. Aceasta holograma, nu arata personalitatea lui si nu este caracterul real al lui, dar este o holograma plauzibila, tridimensionala si chiar reprezinta o personalitate umana pe dea intregul. In acest fel Racul este protejat. Orice vicisitudini ale vietii se indreapta spre holograma, Racul este la adapost, caci sistemele lui senzoriale, care sunt extrem de sensibile, nu ar putea sa fie altfel protejate. Poate credeti ca e un prefacut, nu este adevarat, caci nimeni nu poate iubi si revarsa dragostea lui in exterior la fel ca Racul. Mai puternica decat grija pentru autoprotectie, este doar preocuparea plina de bunatate fata de ceilalti, doar aceasta forta intrece instinctul de autoprotectie al zodiei. Din acest motiv, holograma nu va fi una cu conotatii negative, dimpotriva. Cu aceasta deghizare, Racul pandeste ca un spion, facand radiografii cu raze “X” sau “gama”, patrunzand astfel in sufletele celorlalti. Nici nu e de mirare ca in cariera, el va ocupa imediat orice nisa cat de mica care se iveste, iar in timp va veti mira cum de a ajuns atat de sus. Una din aceste masti este cea de mama, de protector plin de intelegere si compasiune. Este buna masca pentru relatia cu ceilalti, dar este cea mai rea masca posibila in relatia de familie. Daca intr-o casatorie sau prietenie ea devine dominanta, atunci distruge egalitatea fireasca a unui astfel de legaturi, rapind ambilor parteneri umanitatea. Caz in care relatia se va destrama, mai repede sau mai tarziu.

Din acest invelis exterior aparent impenetrabil apar doua pericole pe drumul lui, si ambele sunt distrugatoare pentru suflet. Primul este ca, Racul poate foarte bine sa stea in acest invelis, mai ales daca el este foarte solid construit, dar in timp el va devenii o persoana blocata si inchisa in sine, fara a mai stii ce se intampla in exterior, ceea ce va duce spre nemultumirea sufleteasca, cu toate problemele ce decurg rand pe rand din ea, izolare de ceilalti, distrugerea caminului, pierderea locului de munca, si in final colaps emotional. Al doilea pericol este ca, Racul trebuie sa evolueze, si pe masura ce stimulii externi nocivi evolueaza si ei, Racul trebuie sa isi re-estimeze si restructureze invelisul exterior al simturilor lui, fie ele senzoriale sau extrasenzoriale. Dar pentru a-si construi o noua holograma, trebuie mai intai sa se debaraseze de cea veche, moment in care Racul este lasat descoperit. Acest moment este cel mai dificil din viata lui, si nu se intampla doar odata, ci de cate ori evolutia lui o cere. In aceste momente el ramane gol, fara nici o aparare impotriva vietii stridente si pericolelor externe generate de valtoarea evenimentelor care sunt in exteriorul lui. Daca nu isi alege cu grija si bine calculat astfel de momente de redefinire a vietii lui, el poate fi coplesit, iar sistemul sau senzorial sa fie distrus, ceea ce va duce din nou la colaps emotional, cu toate complicatiile si dificultatile posibile. In aceste momente Racul isi pune intrega onoare in joc, caci holograma trebuie data la o parte si inlocuita cu o alta, potrivita pentru noua evolutie a lui. De aceea trebuie sa selecteze bine atat momentul cat si anturajul si mai ales situatia psihologica creata.

Dar, trebuie sa aibe incredere, trebuie sa se bazeze pe dragoste, caci el o cunoaste atat de bine, vizavi de ceilalti. E obligat sa-si ia ca aliat dragostea. Este adevarat ca dragostea este un joc de noroc, dar daca Racul nu isi asuma si nu invata sa isi asume acest risc, atunci nu mai poate evolua, si va ramane un bulgare inchis si impenetrabil de dragoste, acorat intrun port uitat in trecut, cufundandu-se intr-o traire somnolenta.

Aceasta analiza este facuta doar in functie de pozitia Soarelui, fara a tine cont de celelalte aspecte planetare, care sunt mult mai importante. Descoperiti propriul Dvs drum, accesand Servicii astrologice.  Detalii…

Adultul Gemeni

Care e drumul corect al unui Geaman prin viata? Averea, banii, dragostea, recunostere oficiala…hmm, sunt bune si ele, dar nu e atractia principala. Ganditiva ca o furtuna a smuls acoperisul si peretii unui supermagazin de jucarii, si le-a imprastiat prin cartier, inchipuiti-va bucuria copiilor din zona. Acum inlocuiti cuvantul jucarii cu informatii, si cuvantul copii cu Gemeni. Acestia sunt nativii din Gemeni. Nu degeaba vorba si comunicarea sunt la ei pe primul loc. Cel nascut in Gemeni este menit sa se infrupte cu observatii, perceptii, documentatii si cunostinte din toate domeniile cunoscute. Este ca viata unui jurnalist care aduna mereu si mereu materiale pentru reportajele si articolele sale. Dar in aceeasi masura, precum vorbeste si comunica, el trebuie sa invete sa asculte, lucru de care trebuie sa isi dea seama cat mai repede. Au o minte ascutita, agera si patrunzatore. Cei cu o harta natala dura, il pot intrerupe pe interlocutor si sa termine ei frazele acestuia, cei cu o harta natala mai blanda, dau impresia ca sunt fascinati de ceea ce aud intrun dialog, dar defapt mintea lor ascutita, cunoaste urmarea dialogului, si mintea lui deja a pornit inainte. Aproba din priviri, iar gandul lor este in cu totul alta parte, caci deja a stabilit si stie ce urmeaza sa auda de la interlocutor.

Pe acest drum al acumularilor de perceptii si cunostinte, el are un mare aliat, curiozitatea. Dar atentie, ei nu au voie sa analizeze, sa disece si sa traga concluzii, ei doar trebuie sa observe, atat. Cat timp este curios si doritor de a afla dedesubturile lumii, fie ea fizica, metafizica sau stiintifica, avem in fata un Geaman cu sufletul impacat, linistit si cu bucuria in inima. Prin ceea ce au vazut si ascultat ei trebuie sa ingaduie lumii acesteia sa nu aibe nici un sens. Cand observatiile pe care le-a adunat ii depasesc capacitatea lui de intelegere, iar ideile i se par confuze, atunci e pe un drum bun, evolutiv. De aceea trebuie sa isi pastreze mintea vie si lucida, dar nu pentru a gandi si analiza… ci pentru a vedea, asculta si acumula informatii.

Punctul vulnerabil al lor este accentul pe care il pot pune mereu pe ideea ca au dreptate. Pe baza a ceea ce cunosc, sustinindusi mereu dreptatea, va ajunge sa nu mai fie multumit de sine. Daca va incerca sa-i convinga pe ceilalti oameni ca ei au dreptate, oamenii ii vor evita, iar familia se va distruge. Insa, daca au destula umilinta de a asculta si alte variante sau puncte de vedere, lumea se va simti relaxata si placuta in jurul lor.

Un alt blocaj in drumul evolutiv al gemenilor este acesta: In forma cea mai pura, nativul Gemeni nu are opinii personale, el are doar observatii si cunostinte. Dar el stie ca orice pe lumea asta poate fi dovedit, iar adaptabilitatea lui il poate predispune la acest lucru. Daca din diverse motive, meschine in esenta, el ia calea de a dovedi si ridica edificii de idei in a-si sustine motivatia actiunilor lui, poate crea adevarati monstri. Caci el poate cladi usor un edificiu fals (ex. de aparare), prin puterea lui de convingere, versatilitate si reconstructie a informatiilor pe care le detine. Doar cei mai vicleni si hotarati oameni pot sa descalceasca labirintul tesut de un Geaman aflat in defensiva. Orice tensiune acumulata in suflet el trebuie sa o elibereze prin discutii simple, de la inima la inima, si nu printr-un razboi al inteligentelor sau prin turniruri verbale.

De aceea, repet, Gemenii trebuie sa observe si sa adune, nu sa analizeze. Ei nu trebuie sa devina automultumiti si nici sa se plictiseasca vreodata, caci mereu au ceva de vazut si auzit. Mai degraba sa fie indiscret decat plictisit si fara curiozitate.

Aceasta analiza este facuta doar in functie de pozitia Soarelui, fara a tine cont de celelalte aspecte planetare, care sunt mult mai importante. Descoperiti propriul Dvs drum, accesand Servicii astrologice.  Detalii…

Adultul Taur

Taurul este cel mai fizic semn dintre toate. El trebuie sa simta si sa atinga totul. El nu poate sa isi creeze o lume proprie doar prin prisma mintii sau a intelectului. Trebuie sa atinga bijuteriile, sa simta confortul unui scaun imbracat in piele naturala, sa vada pamantul pe care il detine, sa asculte fizic muzica in urechi, sa mangaie lemnul din care e facut un pian… Din acest motiv gasim printre nativii acestu semn artisti plastici, muzicieni, pictori… Ceea ce nu poate fi atins, vazut, ascultat sau simtit pentru Taur nu exista. Cred ca pentru Taur un web-site nu exista daca serverul Continue reading Adultul Taur

Adultul Berbec

Un deschizator de drumuri, un luptator care indrazneste, ataca si conduce, plin de vitalitate, care ataca instinctual; iata cateva cuvinte care pot descrie Berbecul. Este ca un copil, proaspat venit pe lume, care descopera atat bucuriile vietii, dar si felurite oprelisti care ii stau in cale. Binenteles ca va trece peste oricine si orice ii sta in cale, si fa face acest lucru din instinct, fara o analiza anterioara sau o anume logica. In el salasluieste vointa, si pentru a trece de bariere are nevoie de curaj. Berbecul stie ce trebuie sa faca, se hotaraste instantaneu si actioneaza. Nimic nu-i va sta in cale, nu-l fascineaza (a se citi fura) nici aspectul psihologic, nici filozofic. Nimic nu va sta in calea si dezvoltarea lui, fie ea persoana sau vreo anume circumstanta, nici macar propriile temeri. Putem vorbi si de egoism, dar mai degraba vorbim de curaj si vointa. De aceea Berbecul va avea mereu o dorinta de indeplinit. Cu acest drum pe care trebuie sa il urmeze nu e de mirare ca trebuie sa invete sa isi depaseasca frica si sa actioneze, caci situatiile stresante vor fi la tot pasul in calea lui.

Cu ce arme trebuie sa lupte berbecul? In principal cu onestitate, cu cinste si corectitudine, cu dreptate si impartialitate. Dar in aceeasi masura cu entuziasm, cu vioiciune si cu o mare aversiune fata de orice autoritate. Cu aceste arme drumul lui va fi plin de reusite. Am putea foarte bine sa il asemanam, cu un dependent de o anume patima sau narav, care lupta pentru a renunta si scapa de viciu, sau cu un luptator pentru drepturile unei minoritati, sau pentru orice cauza concreta si bine definita. Tocmai in aceste situatii critice, indiferent de durata lor, sau circumstante stresante iese la iveala dexteritatea Berbecului, acestea sunt momentele cand este cel mai eficient dintre toti. De aceea aproape pot spune ca el cauta aceste situatii, iar cerul i le da din belsug, caci e spre evolutia lui. Berbecul nu are voie sa dea inapoi, sa fie las sau sa se eschiveze, mai degraba sa adopte tactica minimei rezistente, decat sa intoarca spatele. Important nu este sa castige neaparat, ci sa aibe curaj sa lupte, sa fie spontan si independent.

Ce se poate intampla in realitate, si asta datorita diverselor aspecte natale (caci fiecare dintre noi suntem diferiti), este ca aceasta dorinta de a lupta si de sparge bariere, poate fi inteleasa gresit si canalizata total neadecvat. In acest caz, Berbecul se va lupta cu oricine, se va opune oricaror obstacole, fie ele banale sau nu, doar din dorinta de a fi impotriva. Daca nu are un tel clar, un Berbec poate sa alunece pe un drum gresit, acela de a lupta pentru lucruri fara sens si goale de continut, cum ar fi sa hartuiasca permanent pe cineva, sa insiste pe un lucru pana devine un stereotip. Este diferenta dintre un luptator sportiv, care lupta si se antreneaza ani in sir pentru o medalie, si cealalta extrema, aceea a unui bataus de cartier, care agaseaza fizic pe oricine intalneste in cale, doar din dorinta si credinta meschina ca astfel e cel mai… ( imi scapa cuvantul). Cand vointa si curajul lui se risipesc, in discutii aprinse si fara sens, in certuri sau agasari permanente, sau apeland la josnicii, ticalosii, meschinarii si intrigi, atunci sa nu se mire ca prietenii il ocolesc, casatoria se duce pe “apa sambetei” sau cariera lui este terminata. O alta cale gresita e aceea in care Berbecul,  cedeaza in fata celorlalti, se sacrifica pe sine pentru scopurile altora, de dragul nu stiu cui sau nu stiu ce, ceea ce va duce pana la pierderea identitatii Berbecului in cauza. Si in acest caz, va ramanea ranit, frustrat si chiar dezgustat. Se poate ca in sinea lui sa se autocompatimeasca, sau sa creada ca a avut dreptate, dar viata si sufletul lui vor fi terminate, fara nici cea mai mica scanteie de stralucire.

Aceasta analiza este facuta doar in functie de pozitia Soarelui, fara a tine cont de celelalte aspecte planetare, care sunt mult mai importante. Descoperiti propriul Dvs drum, accesand Servicii astrologice.  Detalii…

Zodiac adulti

Unde ma indrept, si mai ales in ce mod si pe ce cale?
Aceasta pagina vreau sa fie o mica portita spre cunoasterea noastra. Binenteles, portita descrisa de mine este prin intermediul astrologiei, si este “mica” deoarece in primul rand ma voi referii in cateva cuvinte, “incotro ne indreptam si in ce mod”, doar din punctul de vedere al soarelui natal, deoarece el reprezinta viata, stralucirea, fericirea, exprimarea, creativitatea… si lumina din noi. In realitate portita este “mare”, caci in astrograma natala a fiecaruia, exista cheile cu care putem deschide o usa vasta, respectiv, pozitiile planetare cu toate aspectele si interaspectele pe care le formeaza. Cu ajutorul acestora putem afla calea pe care sa mergem inainte.

Cata frumusete si adevar adanc se gaseste in slovele Bibliei la Eclesiastul 9:7 > “Du-te, dar, de mananca-ti painea cu bucurie, si bea-ti cu inima buna vinul; caci demult a gasit Dumnezeu placere in ce faci tu acum.” si deasemenea la Ioan 16:33 > “In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.”

Cu inventarul calitatilor care ni s-au dat la venirea in lume, cu aceste trasaturi personale caracteristice, putem gasii armonia dintre corpul si sufletul nostru, putem depasii obstacolele din calea noastra, pentru ca pe drumul nostru sa gasim placere, bucurie si incantare. O persoana nascuta cu Soarele in Berbec, se considera ca este si actioneaza intro maniera tipica de  Berbec, dar in realitate el invata si descopera toata viata, cum sa fie si cum sa devina un adevarat nativ din Berbec. Doar cunoscandu-ne pe noi insine, vom invata sa facem alegeri intelepte, ceea ce va conduce la o viata fericita si implinita. Astfel, un Capricorn poate invata sa se relaxeze, sau o Balanta trebuie si este necesar sa invete sa depaseasca indoiala si sa ia decizii.

Detalii pe fiecare zodie…

Adultul Berbec

Adultul Taur

Adultul Gemeni

Adultul Rac

Adultul Leu

Adultul Fecioara

Adultul Balanta

Adultul Scorpion

Adultul Sagetator

Adultul Capricorn

Adultul Varsator

Adultul Pesti

Aceaste analize sunt facute doar in functie de pozitia Soarelui, fara a tine cont de celelalte aspecte planetare, care sunt mult mai importante. Descoperiti propriul Dvs drum, accesand Servicii astrologice.  Detalii…

Adultul Fecioara

Fecioara. O zodie, pe care foarte multi o asociaza cu critica, chitibusareala, victimizarea, munca… Este cat se poate de fals, si asta nu pentru ca nu s-ar putea asocia aceste caracteristici cu nativii Fecioara, ci pentru ca nu asta este esenta.

Drumul prin viata al Fecioarelor, este unul singur, perfectiunea, atingerea unui ideal extrem de inalt, pot sa zic, e un maestru care isi propune un tel imposibil de atins. Nici o alta zodie nu isi vede mai bine potentialul, si ceea ce ar putea ajunge. Ea vede clar si real, concis, cu o cruda onestitate si cu o auto-analiza extrem de rece. Pe acest drum al cautarii perfectiunii, ea lucreaza asupra corpului si gandirii ei. Daca are momente de pauza, mai scurte sau mai lungi, ea isi ofera ajutorul sincer si dezinteresat, oriunde acolo unde poate.

Doua conceptii o insotesc pe Fecioara pe drumul ei, conceptii care nu-i lasa nici un moment de zabava. Primul, care ii face semn sa o urmeze, ii da calitati etice si principii inalte, respectiv perfectionism. Al doilea concept o impinge inainte, dandu-i simtul realitatii, onestitatea si meticulozitatea. Aceste doua lucruri, nu fac altceva decat sa aduca in prim-planul ei, aversiunea fata de ineficienta. Este semnul cel mai dornic de progres. Oricand este nevoie de o schimbare evolutiva si pozitiva asupra ei, poate sa o faca, caci realismul ei pragmatic ii ofera toate mijloacele necesare. Poate veti crede ca este un drum egoist, caci totul se circumscrie propriei persoane si evolutii. Fecioara nu cade in aceasta capcana, caci personalitatea ei are o a doua dimensiune, ceea a utilului si ajutorului dat altora. Era normal, caci un ideal atat de inalt, nu poate avea nici o trasatura negativa. In acest fel, Fecioara, in efortul ei de perfectionare si autodescoperire, ne arata noua ce inseamna capacitatea de a fi de folos altor persoane. Trebuie sa intelegeti (si aici ma refer la celelalte zodii, deoarece fecioara stie bine asta), ca aceasta munca in folosul altora, nu este nici pe departe o forma de autoinjosire si nu are deloc de a face cu ideea de a servi (servitor), dimpotriva, exprima in cel mai maret si distins mod ideea de misiune si sprijin facut altuia. Oferirea acestui dar, nu este nici obligatie, nici bunatate, este parte din efortul ei de perfectionare si evolutie. Poate e greu de inteles pentru noi, ceilalti, dar o persoana (Fecioara) cu un tel atat de maret cum e al lor, o face, nu doar sa fie prezenta pe drumul perfectiunii, ci merge pana la a se identifica pe de-antregul cu acest serviciu. Practic, devine una cu propria ei munca. Cu cat acest serviciu si in acest serviciu, tinde spre perfectiune, cu atat Fecioara e mai multumita sufleteste, iar bucuria ei devine un simbol al dainuirii demnitatii umane. O Fecioara ideala, este imaginea puritatii, nu se ataseaza de nimic, nu doreste nimic, nu se teme de nimic, nu o retine nimic, este libera si nelegata de nici o traire lumeasca. Astfel orice nuanta a vietii, caci ea vede doar ceea ce exista cu adevarat, este observata in cele mai mici detalii, cu o limpezime nenduratoare, iar daca detecteaza cel mai mic semn de “defectiune”, nu are liniste pana nu il remediaza, caci rabdarea si precizia sunt atribute ale ei la fel ca si simtul responsabilitatii. Din acest motiv intalnim Fecioare in toate domeniile de activitate si pe toate treptele societatii.

Dar, deoarece la fiecare zodie ajungem in acest punct, acest drum al perfectiunii, este un drum aspru si neindurator. Orice Fecioara are in suflet cicatrici adanci, care pot dovedii asta. Ziceam ca Fecioara este cel mai fin observator al oricaror lucruri ce exista cu adevarat, si un analist prin excelenta al acestora, asadar, un aspect cat se poate de real si practic, iar telul ei de a atinge perfectiunea (acolo unde sufletul ei crede ca e necesar), care este prin definitie un aspect abstract si eteric, duce la adevarate calvare personale. Pe acest drum al onestitatii, ea poate sa gandeasca: “Asa ar trebui sa fiu… si uite cum sunt…, of, Doamne… “. Ajungem la ceea ce numim sacrificiu. Tot mai sus, ziceam ca Fecioara nu trebuie sa se teama de nimic, deoarece, daca cade prada indoielii si nesigurantei, poate capata o imagine de sine negativa, ceea ce ii erodeaza sufletul si corpul, rapindu-i inclusiv vitalitatea si astfel ea se plafoneaza evolutiv. Unde? Se poate trezi tinuta ostateca intrun serviciu condus de un natarau, sau se poate sacrifica inutil intro casatorie nefericita alaturi de un partener neghiob. Exista riscul ca ea sa fie dispusa sa ii ajute atat de multi pe ceilalti, incat uita de propria viata, care se poate deteriora incet dar sigur. Ceea ce va duce la tendinte de izolare, vagabondaj fantasmagoric al imaginatiei si paranoia. Am specificat aspectele finale, dar esuarea ei ca individ social este ca si sigura, cu toate aspectele negative pe care le presupune asta. Ea poate spune ca din onestitate, dar e din cauza nesigurantei si indoielii cu privire la propria valoare. Ea trebuie sa evite capcana sentimentului ca trebuie sa plateasca imperfectiunea ei, printr-un sacrificiu continuu. O Fecioara trebuie sa se uite in oglinda sufletului ei si sa se iubeasca pentru ceea ce este, si nu pentru ceea ce ar putea devenii. Ea trebuie sa aibe o buna parere despre sine, si sa inceteze in a se judeca pe sine in functie de rezultatele pe care le obtine. Caci drumul ei spre ideal este lung, si trebuie sa fie constienta de asta. Iar daca tot vrea sa emita judecati asupra ei insisi, atunci acestea sa fie legate doar de intensitatea cu care isi traieste viata in acest prezent continuu si nesfarsit. Altfel, daca se priveste pe ea si se incrunta, atunci se va incrunta si cand ii va privii pe ceilalti, daca considera ca propria ei persoana e vrednica de ocara si critica, atunci si pe ceilalti ii va critica si mustra. Dupa atacuri asupra ei insisi (caci e capabila si de autodistrugere), apar atacuri si asupra celolalti.

Solutia, o cat mai buna parere despre sine, despre prezent si nu viitor, astfel se poate avanta inainte ca un bolid, in caz contrar se va risipi ca cioburile de sticla intr-o explozie.

Aceasta analiza este facuta doar in functie de pozitia Soarelui, fara a tine cont de celelalte aspecte planetare, care sunt mult mai importante. Descoperiti propriul Dvs drum, accesand Servicii astrologice.  Detalii…