Adultul Berbec

Un deschizator de drumuri, un luptator care indrazneste, ataca si conduce, plin de vitalitate, care ataca instinctual; iata cateva cuvinte care pot descrie Berbecul. Este ca un copil, proaspat venit pe lume, care descopera atat bucuriile vietii, dar si felurite oprelisti care ii stau in cale. Binenteles ca va trece peste oricine si orice ii sta in cale, si fa face acest lucru din instinct, fara o analiza anterioara sau o anume logica. In el salasluieste vointa, si pentru a trece de bariere are nevoie de curaj. Berbecul stie ce trebuie sa faca, se hotaraste instantaneu si actioneaza. Nimic nu-i va sta in cale, nu-l fascineaza (a se citi fura) nici aspectul psihologic, nici filozofic. Nimic nu va sta in calea si dezvoltarea lui, fie ea persoana sau vreo anume circumstanta, nici macar propriile temeri. Putem vorbi si de egoism, dar mai degraba vorbim de curaj si vointa. De aceea Berbecul va avea mereu o dorinta de indeplinit. Cu acest drum pe care trebuie sa il urmeze nu e de mirare ca trebuie sa invete sa isi depaseasca frica si sa actioneze, caci situatiile stresante vor fi la tot pasul in calea lui.

Cu ce arme trebuie sa lupte berbecul? In principal cu onestitate, cu cinste si corectitudine, cu dreptate si impartialitate. Dar in aceeasi masura cu entuziasm, cu vioiciune si cu o mare aversiune fata de orice autoritate. Cu aceste arme drumul lui va fi plin de reusite. Am putea foarte bine sa il asemanam, cu un dependent de o anume patima sau narav, care lupta pentru a renunta si scapa de viciu, sau cu un luptator pentru drepturile unei minoritati, sau pentru orice cauza concreta si bine definita. Tocmai in aceste situatii critice, indiferent de durata lor, sau circumstante stresante iese la iveala dexteritatea Berbecului, acestea sunt momentele cand este cel mai eficient dintre toti. De aceea aproape pot spune ca el cauta aceste situatii, iar cerul i le da din belsug, caci e spre evolutia lui. Berbecul nu are voie sa dea inapoi, sa fie las sau sa se eschiveze, mai degraba sa adopte tactica minimei rezistente, decat sa intoarca spatele. Important nu este sa castige neaparat, ci sa aibe curaj sa lupte, sa fie spontan si independent.

Ce se poate intampla in realitate, si asta datorita diverselor aspecte natale (caci fiecare dintre noi suntem diferiti), este ca aceasta dorinta de a lupta si de sparge bariere, poate fi inteleasa gresit si canalizata total neadecvat. In acest caz, Berbecul se va lupta cu oricine, se va opune oricaror obstacole, fie ele banale sau nu, doar din dorinta de a fi impotriva. Daca nu are un tel clar, un Berbec poate sa alunece pe un drum gresit, acela de a lupta pentru lucruri fara sens si goale de continut, cum ar fi sa hartuiasca permanent pe cineva, sa insiste pe un lucru pana devine un stereotip. Este diferenta dintre un luptator sportiv, care lupta si se antreneaza ani in sir pentru o medalie, si cealalta extrema, aceea a unui bataus de cartier, care agaseaza fizic pe oricine intalneste in cale, doar din dorinta si credinta meschina ca astfel e cel mai… ( imi scapa cuvantul). Cand vointa si curajul lui se risipesc, in discutii aprinse si fara sens, in certuri sau agasari permanente, sau apeland la josnicii, ticalosii, meschinarii si intrigi, atunci sa nu se mire ca prietenii il ocolesc, casatoria se duce pe “apa sambetei” sau cariera lui este terminata. O alta cale gresita e aceea in care Berbecul,  cedeaza in fata celorlalti, se sacrifica pe sine pentru scopurile altora, de dragul nu stiu cui sau nu stiu ce, ceea ce va duce pana la pierderea identitatii Berbecului in cauza. Si in acest caz, va ramanea ranit, frustrat si chiar dezgustat. Se poate ca in sinea lui sa se autocompatimeasca, sau sa creada ca a avut dreptate, dar viata si sufletul lui vor fi terminate, fara nici cea mai mica scanteie de stralucire.

Aceasta analiza este facuta doar in functie de pozitia Soarelui, fara a tine cont de celelalte aspecte planetare, care sunt mult mai importante. Descoperiti propriul Dvs drum, accesand Servicii astrologice.  Detalii…

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.