Suntem praf de stele

Articol aparut in revista Astrele

Care este prima intrebare pe care o persoana trebuie sa o puna in momentul in care apeleaza la serviciile unui astrolog? Sunt convins ca nimeni nu se mai indoieste de armonia corpului omenesc. Fie ca privim din punct de vedere religios ori strict stiintific, cu greu reusim sa nu ne minunam de constructia fizica ori psihica a fiintei umane. Deasupra intrarii in templele initiatice din antichitate trona maiestuos, cu litere sculptate, dictonul “Cunoaste-te pe tine insuti!” Azi, ne intampina omniprezentul “Welcome!” divers colorat, cu mai mult sau mai putin bun gust.

Multi dintre noi refuzam sa ne acordam un ragaz cat de mic pentru a ne cunoaste propria fiinta. Agitatia, zbuciumul si impetuozitatea vietii de zi cu zi ne pun mai intotdeauna in postura de a nu avea suficient timp sa ne ocupam de aceasta responsabilitate si aptitudine a fiecaruia dintre noi. Veti zice ca, in ziua de azi, e foarte usor a face demersuri pentru a ne cunoaste propria fiinta. Avem doctori, psihologi, avem astrologi, preoti si alti specialisti, care in orice moment al vietii ne pot spune cu certitudine si rezolva intr-un timp util orice neplacere ivita. Ei pot corecta orice problema de sanatate ori de suflet. Sigur ca, din anumite puncte de vedere, este convenabil si multumitor.

Nu este in intentia mea sa satirizez pe nimeni. Vreau sa scot in evidenta stralucirea si divinul care salasluieste in fiecare din noi. “Voi toti sunteti fii ai luminii”, zice Cartea Sfanta. Lumina naturala este suma tuturor culorilor primare, din ele rezultand intreg spectrul de nuante. Precum un fascicul de lumina contine in el intrega energie necesara pentru a ne delecta si fermeca privirea, in acelasi fel si fiinta noastra, privita in ansamblul ei, are capacitatea de a ne reintineri, transforma si regenera. Limita este data doar de stiinta si constiinta noastra.

In fiecare din noi traiesc si se desfasoara toate entitatile zodiacale. In fiecare din noi exista curajul Berbecului si independenta Varsatorului, siguranta si stabilitatea Taurului, armonia Balantei si eficienta Fecioarei. Fiecare din noi are sensibilitatea Racului sau ambitia Capricornului. Avem intreg spectrul de energii ale planetelor. Avem energia lui Pluto sa ne transforman si sa patrundem in orice ungher al complexelor noastre, avem abilitatea lui Mercur de a percepe in fractiuni de secunda tot ceea ce este in jurul nostru. Fantezia si sacrificiul lui Neptun sunt in sufletul nostru. Luna Neagra, cu intrega ei capacitate de a ne ispiti si toata suita ei de probleme, se afla adanc in sufletele noastre.

Faptul ca anumite entitati zodiacale sunt mai putin scoase in evidenta, datorita diverselor aspecte sau localizari in astrograma fiecaruia, nu este un motiv ca ele sa fie neglijate. O planeta puternic tensionata negativ din astrograma noastra veti spune ca ne aduce tensiune majora pe segmentul de viata pe care il influenteaza. A ignora sau a nu incerca sa ne exprimam in acel domeniu de viata este o greseala. Cunascand influenta ei negativa si modul in care ne poate afecta, este echivalent cu a sti sa actionam in concordanta cu energiile transmise de acea planeta. Cu atat mai mult ar trebui sa invatam sa controlam acele situatii in care ea ne afecteaza, deoarece, intr-un moment al vietii, ea isi va manifesta potentialul negativ. Cunoscand influenta ei, suntem capabili sa inlaturam nu efectele, ci sa actionam asupra cauzelor care ar putea provoca acele efecte.

Aspectul de opozitie, relevat in astrograma, ne va da multe nopti nedormite, in care vom consuma energie pentru a combate efectele ei negative. In schimb, nici macar nu vom cunoaste cauzele ce ne-au facut sa pierdem noptile, incarcati de ganduri. Stiind ca o opozitie este o provocare spre conciliere si reconciliere a enegiilor pe care le contine, vom sti sa nu ne punem in postura de a atrage situatii sau persoane care sa strice acel echilibru. Vom sti de ce, atunci cand dorim sa exprimam energiile planetei mai rapide, ne atragem neplacerea energiilor celeilalte planete.

Unii dintre noi facem cariere frumoase, urcam treapta cu treapta pana spre varfurile ierahiei, dupa care ne trezim intr-o zi ca toata constructia s-a naruit si nici macar nu a fost din vina noastra personala. Unele din aceste persoane s-au gandit vreodata ca, in drumul lor spre varful social, duc cu ei si o bomba cu ceas? Stiind asta, e usor sa faca un mic pas in lateral; un mic sacrificiu va salva o mare constructie cladita cu ani de sudoare.

Cat de plastic s-a exprimat Napoleon in afirmatia “Fiecare soldat poarta in ranita din spate, bastonul de maresal.”! Sa invatam, sa aflam cum putem scoate la lumina acest baston. Este esential sa incepem sa cunoastem fortele care stau si se manifesta in noi insine. Este nevoie de o sporire a constiintei intelegerii naturii noastre divine. Suntem fii ai luminii. Suntem praf de stele. Trebuie sa fim constienti de energia care actioneaza in noi pe toate planurile, indiferent de nivelul sau dimensiunea lor. Nu e nevoie sa fim pusi in postura de a exprima “Ce lucru extraordinar mi s-a intamplat, un miracol!” Firesc este sa ni se intample miracole. Firesc este sa fim capabili sa gasim orice raspuns in noi insine. Uluitor ar fi sa nu ni se intample miracole.

Sa scoatem lumina din noi si sa o revarsam asupra celorlati! Fiecare din noi suntem unici, avand un sistem energetic propriu. Primordial este sa ne cunoastem pe noi insine. Astrologul ne deschide usa spre aceasta auto-cunoastere. El poate sa raspunda la intrebarea “Cine sunt EU?” .

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.