Ma tem de eclipsa. Oare?

Eclipsele de Soare au fost din cele mai vechi timpuri, respectiv continua sa fie si azi o sursa de teama si frica generala. In zilele noastra, “vinovati” de propagarea acestor temeri este mediatizarea excesiva (nu intotdeauna cu argumente reale). Eclipsele de Soare se impart in doua mari categorii (1) cu NN si (2) cu NS. Al doilea aspect esential este tandemul eclipsa de Soare – eclipsa de Luna, intre ele existand o diferenta de 2 saptamani.

Evenimentele asociate eclipselor nu se produc “la punct fix” – azi e eclipsa… azi se rastoarna lumea. Efectul unei eclipse se vede cu o marja de 12 zile inainte, respectiv dupa momentul efectiv. Aceste perioade de timp sunt puncte de inflexiune in viata noastra, sunt vremurile in care se reseteaza destinele oamenilor prin aducerea lor pe fagasul propriului destin (exista aceasta tendinta permanenta de a evita destinul prin eschivari sau “fente”. Eclipsele sunt parghiile astrale de “facut prezenta” si “incolonarea”. Cele doua mari categorii de eclipse aduc doua genotipuri de evenimente. Prima este cu libertate si noroc daca alegerile sunt conforme cu destinul fiecaruia, iar a doua categorie sunt tensionante, dificile, neplacute prin obligativitatea de a urma un anume drum si de a lua anumite decizii ce nu pot fi evitate prin eschivare sau indaratnicie.

A doua dificultate majora care induce teama si frica in suflet este tandemul eclipsa de Soare – eclipsa de Luna. Este ca si cum un eveniment este rupt in doua si trebuie asamblat separat, din fiecare bucata, urmand ca la final sa le unim. Se poate face lucrul acesta intr-o partida de sex? Nu. Este doar un exemplu a modului cum actioneaza acest tandem. Odata lasam sentimentele si dorintele cele mai adanci din sufletul nostru sa erupa la suprafata, altadata ne scoatem pe noi insine, caracterul si personalitatea “in fata” uitand ca exista norme morale si sociale, precum un copil ce tipa din toate puterile ca el vrea acea jucarie si nu alta, o vrea acum, (netinand cont de nici un argument, chiar spus pe limba lui si nivelul lui de intelegere). Acest duo, executat separat in timp, atat de noi cat si de anturaj, ne creaza o stare de angoasa, incertitudine si in loc sa intelegem cauza… incepem sa solicitam si noi… (vorba aceea “Dar, eu de ce nu?! Crezi ca nu pot/vreau? )

Eclipsa de Soare din Scorpion 2012 este benefica. Orice tensiuni mai mult sau mai putin placute, aduse de evenimente, sunt pentru “obligarea” noastra sa ne mobilizam pentru castiguri financiare, parteneriate sentimentale si functii de conducere si putere. Detaliile si modul in care actioneaza eclipsa cititi aici….

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.