Eclipsa totala de Luna, in Balanta pe 15 aprilie 2014 la ora 10:42

eclipsa de luna 14 aprilie 2014In fiecare ciclu anual avem doua seturi de eclipse. Ele au loc in momentul in care Soarele si Luna se aliniaza cu axa nodurilor Lunare. Odata cu Nodul Nord si a doua oara cu Nodul Sud. Cu cat Axa Nodurilor Lunare este mai aproape de axa Luna – Soare (fie conjunctie, fie opozitie) cu atat eclipsa va tinde spre totalitate. Toate aceste eclipse sunt vizibile de pe Pamant, diferenta consta in ora producerii lor. Eclipsa de Soare va fi vizibila din locurile unde este ziua, respectiv eclipsele de Luna vor fi vizibile din locurile de pe Pamant unde este noapte.

Aceste fenomene astrale si implicit astrologice sunt cunoascute de mii de ani. Temerile populare tin de urmatorul aspect. Eclipsele de Luna se produc intotdeauna pe Luna Plina, luna disparand total sau partial in functie de gradele de apropiere fata de axa Nodurilor Lunare numita si axa Destinului. Fiind Luna Plina si aceasta disparand si reaparand de pe cer intr-un interval de zeci de minute, coroborat cu lipsa cunostintelor elementare, era normal ca in trecut sa induca teama. Datorita fenomenului de difuzie a luminii solare prin atmosfera Pamantului Luna pare a fi de culoare rosiatica. In zilele noastre, dimpotriva, supermediatizarea si cautarea senzationalului de catre media, are acelasi efect. Eclipsele fiind parghii astrale prin care se reseteaza destinele (pe rand, in functie de aspectele planetare aflate in astrograma fiecaruia), poate ca e normala aceasta abordare sociala a acestor evenimente de-a lungul timpului (prin prisma gandiri de gen: “asa trebuie sa fie”).


Eclipsa de Luna afecteaza, prin diverse evenimente, in special femeile, mai corect spus latura feminina din fiecare (barbat sau femeie). La modul general eclipsele trebuie privite dinamic, odata cu cea de Soare din 29 aprilie 2014 si a doua oara in functie de planetele care vor tranzita in viitor gradul eclipselor, in cazul de fata planeta Marte. La modul personal se mai adauga si influenta planetelor pe care nativul le are natal in zodia unde au loc eclipsele.

Aceasta eclipsa de Luna din 15 aprilie 2014, ora 10:42 este totala, ceea ce inseamna ca evenimentele vor avea o forta fizica sau psihica mult mai pregnanta. Lasand la o parte aspectele tehnice, influenta ei va avea urmatoarele genuri de manifestari:

  • – o rana fizica provocata de un obiect ascutit sau taios, din neatentie sau graba
  • – o boala acuta insotita de febra
  • – risc mare intr-o calatorie efectuata in aceste zile
  • – pierdere financiara printr-un proces sau in urma unui partaj fortat de imprejurari
  • – un scandal urmat de pierderea reputatiei, resimtit mai mult personal decat asa cum este in realitate
  • – aparitia brusca a unei suferinte emotionale de gen: totul parea normal si brusc se descopera ca partenera/ul sentimental se intalneste cu altcineva. Unii vor tine suferinta in suflet, dar cel tarziu in jurul eclipsei de Soare de peste doua saptamani, situatia va fi scoasa la suprafata.

Setul acesta de eclipse tine de Nodul Nord, de viitor, de producerea unor noi imprejurari si conditii parteneriale necesare pentru implinirea destinului fiecaruia. Neplacerile mai mici sau mai mari ca intensitate, in functie de devierea de la drumul destinului propriu, trebuie sa le privim intr-un mod optimist, gen “maine va fi mai bine”.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.