Cum iti transformi partenerul intr-un monstru

Un inceput de relatie sentimentala superba. Ai intalnit partenerul ce pare intruchiparea idealului tau. Timpul trece. Pe nesimtite, incepi sa “realizezi” ca el, cavalerul, incepe sa se comporte identic cu tatal tau. Si nicidecum, pe latura paterna, agreabila, ci cu acele trasaturi distante si lipsite de caldura sufleteasca, pe care le-ai obsevat in copilarie, mai mult sau mai putin, trecator.

Sa vedem unde poate duce o reactie si sensibilitate exagerata. Iti doresti sa mergi la un eveniment din anturajul vostru. Partenerul, exact in acel moment, prefera sa nu participe. O chestie de moment si inconfort. Dupa un interval de timp, intamplarea se repeta. Incepi sa asociezi mental, acest comportament al partenerului, cu amintirea unui episod din trecut, asociat tatalui tau, de distantare sufleteasca. Asocierea este normala, doar pana in punctul in care ai inceput sa-i reprosezi direct partenerului. Nu va trece mult, pana va aparea remarca: “Esti la fel de insensibil, ca tatal meu!” Urmarera? … Cu cat ai fost mai afectata sentimental in copilarie, cu atat mai usor si mai repede, vei ajunge intr-o situatie neplacuta. Durerea ta din copilarie, va iesii la suprafata, reactiile vor devenii tot mai exagerate.

La un moment dat, partenerul, va pune o distanta intre voi, ce se va extinde, formand un cerc vicios. Ruptura relatiei fiind doar o chestiune de timp.

Este foarte important intr-o relatie sentimentala, ce tip de reactii ai la comportamentele partenerului ce se aseamana cu cele ale parintilor tai. O reactie exagarata pe acest segment, va determina la fostul tau “cavaler” trasaturi negative identice cu cele ale parintilor proprii.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.