Guvernul Romaniei, ONU si UE, fata in fata cu eclipsa totala de Soare din Rac

Ne aflam in intervalul de doua saptamani, cuprins intre eclipsa de Luna din Capricorn in data de 26 iunie 2010 si in 11 iulie 2010 cand vom avea eclipsa totala de Soare in Rac, conjuncta cu NS. Racul, care printre multe alte semnificatii, reprezinta cu precadere Familia si in aceeasi masura latura feminina, atat din noi insine cat si mama, sotia, sora, adica Femeia.

Ultima mea grija este sa critic un guvern. Cu tot respectul cuvenit unei institutii de stat si preocuparile mele in tainele astrologiei, trebuie sa fac o analiza astrologica, macar prin prisma comparatiilor, daca nu a conceptelor acestei stiinte. Printre ultimele masuri (de combatere a crizei) luate de guvern este aceea a desfiintarii Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), odata cu ea au fost desfiintate Autoritatatea Nationala pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap, Institutului National pentru Prevenirea si Combaterea Excluziunii Sociale a Persoanelor cu Handicap.

Pe buna dreptate, in trecut oamenii se temeau de eclipse, prin nenorocirile pe care acestea le aduceau printre ei, la nivel colectiv. Aceasta eclipsa este foarte importanta, fiindca este totala si aflata pe axa Rac – Capricorn, unde tocmai isi etaleaza puterile Pluto. Asadar, prin desfiintarea ANES, guvernul si-a aratat preocuparea pentru drepturile femeilor. Despre familie am vazut – le-a taiat cu 25 % veniturile. Este o alta decizie, extrem de neinspirata, luata de guvern. In aceasta perioada, cu eclipsele de Soare si Luna, ar trebui sa nu aduca nici cea mai mica atingere femeilor si familiei. Trebuia sa se gandeasca si sa gaseasca diverse modalitati de sustinere a lor, de ridicare si inaltare. Acum era timpul sa conceapa mecanisme nationale de accelerare a educatiei lor, inclusiv pentru a schimba mentalitatea femeilor. Spun asta in sens pozitiv, deoarece stim ca in Romania, este urias numarul de femei care sunt victime ale violentei domestice. Trebuie promovata imaginea femeilor in societate, pe orice canal media, deoarece vedem cum zi de zi “icoana” lor se degradeaza.

In totala contradictie cu deciziile guvernului, sa vedem ce fac alte institutii nationale si transnationale. In urma cu cateva zile in cadrul ONU s-a infiintat o structura noua numita UN Women. Motivul infiintarii este expus de secretarul general Ban Ki-moon, “Va stimula eficient eforturile ONU pentru a promova egalitatea între sexe, pentru a da femeilor şanse în viaţă şi pentru a ataca discriminările în toată lumea” O fi o simpla coincidenta cu ceea ce ne spun in aceste zile tranzitele astrale?

La nivelul Uniunii Europene, cu putin timp in urma a fost pus în funcţiuneEuropean Institute for Gender Equality cu sediul la Vilnius.

Stau si ma intreb: “Cu aceasta eclipsa toatala de Soare in Rac, guvernul e hotarat sa “distruga” familiile?” Ori: “Nu isi da seama ca, printre atat de multele analize, intentii si preocupari ale sale, din “neglijenta” poate distruge familia. Poate in viziunea guvernului, familia nu mai este celula de baza a societatii. Taie venituri, desfiinteaza si retrogradeaza institutii esentiale pentru drepturile acesteia. Am fost rautacios. Si totusi ma intreb: “ONU si UE, or fi avand astrologi printre consilierii si specialistii din aceste institutii?”

Ce pot sa spun despre viitor? In iarna aceasta, ar trebui sa infiinteze un minister expre al familiei. Dealtfel, cu Pluto pe axa Capricorn – Rac, Ministerul familiei este vital. Altfel, datorita deciziilor in total dezacord cu tranzitul astral, se va clatina din temelii, fie guvernul, fie cladirea unde isi are sediul. Nu vreau sa fiu prapastios, insa asemenea masuri vor duce la asemenea urmari pentru el.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.