C

A,  B,  C,  D,  E,  F,  G,  H,  I,  J,  K,  L,  M,  N,  OP,  Q,  R,  S,  T,  U,  V,  W,  X,  Y,  Z.

Careul in T – Configuratie planetara alcatuita din trei planete, două fiind în opozitie iar a treia formand cuadraturi cu fiecare dintre ele; această a treia planetă se numeste “planeta-focar” (sau “planeta-apex”, sau “varful” configuratiei) şi primeste energiile celorlalte două. De aceea, ea este planeta cea mai puternică. Această configuratie face ca nativul să experimenteze evenimente conflictuale care îl vor ajuta sa-si depaseasca slabiciunile şi greselile din vietile anterioare, ea fiind semnul celor nascuti să reusească, sa duca la implinire ceea ce doresc (putem spune obligatoriu) de facut. Modul vibratoriu în care se afla atat planeta-focar cat şi celelalte planete a dus la existenta a trei tipuri de careu in T :

Careul in T cardinal (toate planetele se află in trei dintre cele patru semne cardinale) – care conferă dinamism, dar si crize relationale;

Careul in T fix (toate planetele se afla in trei dintre cele patru semne fixe) – care confera putere de concentrare, perseverenta, dar si atasament fata de planul material;

Careul in T mutabil (toate planetele se afla în trei dintre cele patru semne mutabile) – care confera o foarte mare adaptabilitate şi elevare, dar şi instabilitate psiho-emotionala.

Casele – reprezinta diviziunea astrogramei natale in 12 segmente incepand cu Ascendentul. Liniile despartitoare se numesc cuspide. Fiecare casa reprezinta un domeniu bine definit al vietii.

Case unghiulare – sunt case puternice cu potential pentru actiune dinamica, reprezentand zodii cardinale. Sunt casele 1, 4, 7 si 10

Case succedente – sunt case neutre, corespunzatoare zodiilor fixe, oferindu-ne stabilitate si scop in domeniile de viata respective. Sunt casele 2, 5, 8 si 11.

Case cadente – sunt case impropriu zise “slabe”, corespunzatoare semnelor mobile sau mutabile, reprezentand domeniile cu cel mai mare potential de adaptabilitate. Sunt casele 3, 6, 9 si 12.

Conjunctia – Aspect planetar care are loc intre două sau mai multe planete aflate in acealsi loc pe cercul zodiacal, într-un interval de plus/minus 8 grade. Ea confera o energie considerabila care poate fi resimtita sub forma puterii de focalizare pe termen lung asupra unei idei sau directii, a starii de fermitate si de unitate a fiintei, dar şi sub forma incapatanarii, a inertiei şi a ignorantei.

Crucea cosmica – Configuratie planetara alcatuita din patru planete în opozitie doua cate doua, toate patru realizand, în acelasi timp, cuadraturi unele fată de altele. Ea indică hotarare, putere interioară, voinaa de realizare a obiectivului propus, concentrare, integrarea matură a experientelor vietii, dar si stagnare, inertie, limitare, angoasă, dispersia energiilor. In funcţie de modul vibratoriu în care se afla planetele configuratiei, deosebim trei tipuri diferite:

Crucea cardinala – este crucea formata de patru sau mai multe planete care se afla în semnele zodiacale cardinale Berbec, Rac, Balanta şi Capricorn

Crucea fixa – este crucea formata de patru sau mai multe planete care se aflain semnele zodiacale fixe Taur, Leu, Scorpion şi Varsator

Crucea mutabila – este crucea formata de patru sau mai multe planete care se afla in semnele zodiacale mutabile Gemeni, Fecioara, Sagetator şi Pesti.

Cuspida – este inceputul fiecarei case astrologice, fiind si cea mai sensibila zona a acesteia.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.