In viitor vom avea o generatie extrem de interesata sa se afirme social

Interviu aparut pe web-site-ul acasa.ro in 11.11.2010

Ce diferenta este intre compatibilitatea astrologica a doua zodii si compatibilitatea dupa harta natala? Cum poti afla detalii despre compatibilitatea ta sexuala cu partenerul de viata? Este astrologia de ajutor atunci cand vrem sa stim mai multe despre afinitati in casnicie sau intre parinti si copii? Iata cateva intrebari la care dorim sa raspundem prin intermediul domnului Petre Malanca, cunoscut ca astrolog Astredamus.

Petre Malanca este licentiat in drept si in astrologie. Activeaza ca trainer in activitatea de astrologie si este membru al Asociatiei Astrologilor din Romania. Ca urmare a colaborarii cu acasa.ro, ne-am gandit sa raspundem unei serii de intrebari si sa lamurim aspecte care au facut subiect de interes pentru cititorii nostri interesati de compatibilitatea in astrologie.

Acasa.ro: Multa lume manifesta interes fata de compatibilitatile astrologice in functie de zodie. Totusi, aceasta este o imagine foarte generala, departe de cazul concret a doua persoane, a doua harti natale unice. Ce inseamna compatibilitate astrologica si cum ne poate fi de folos?

Astrolog Astredamus: Compatibilitatea astrologica intre doua persoane, numita tehnic sinastrie, se face indiferent de natura relatiei dintre ele, sentimentale, profesionale, amicale, de rudenie etc. Analiza ei ne ofera indicii despre durabilitatea relatiei, posibilitatea de evolutie personala, mijloace si modalitati concrete de creare a armoniei in cadrul relatiei.

Prin analiza compatibilitatii, relevate de astrologie, putem sa patrundem in adancul cauzelor oricaror dificultati din viata. Inclusiv a efectelor actiunilor noastre, insa pe acestea de multe ori le cunoastem deja.

Sinastria ne contureaza posibilitati si oportunitati de a trai in armonie si concordanta atat cu energiile astrale proprii, cat si cu partenerul de langa noi, fie el parinte, iubit sau coleg. Realizarea acestei analize nu se face in functie de zodie, deoarece este prea general. Este necesar sa cunoastem semnul zodiacal Ascendent din momentul nasterii. El ne defineste si individualizeaza fata de orice alta persoana nascuta in oricare alt timp.

Acasa.ro: Ce informatii putem afla din perspectiva astrologica despre compatibilitatea sexuala?

Astrolog Astredamus: Sinastria ne poate arata concret tipul de compatibilitatea sexuala. Vibratiile astrale ne pot indica subtilitati ale unirii sexuale, ca acestea sa devina reconfortante si incantatoare, ca de exemplu implicarea inteligentei, a comunicarii, a intuitiei sau chiar a logicii in actul sexual. Aceste informatii pot compensa diverse dezarmonii sentimentale.

Acasa.ro: In unele traditii ale lumii, se studiaza astrograma personala a celor doi parteneri, inainte de casatorie, pentru a verifica daca sunt intr-adevar compatibili. In prezentul nostru, adesea femeile sunt cele care cer sfatul unui astrolog inainte de casatorie. Cum comentati acest lucru?

Astrolog Astredamus: Posibilitatea verificarii compatibilitatii intre doi viitori parteneri de viata se datoreaza existentei liberului arbitru in astrograma fiecarei persoane. Lipsa acestuia pe un anumit segment face ca indiferent de pozitia luata de o terta persoana, cei doi sa nu mai tina cont de dorinta altora, fie ei parinti, si astfel sa isi urmeze destinul.

Cel mai dificil lucru pentru mine este sa impart oamenii pe categorii, asa numitele statistici. Posibil ca femeile sa apeleze mai des la astrologi. Aici e vorba de complementaritate si nu de o evidenta numerica. Cu toate astea pot afirma ca se datoreaza intuitiei feminine, fata de barbati, care prefera sa recurga preponderent la solutii si rezolvari logice.

Acasa.ro: Unii parinti isi doresc ca viitorul lor bebelus sa se nasca intr-o perioada anume, pentru a fi din zodia X. Ce rol joaca compatibilitatea astrologica intr-o astfel de relatie?

Astrolog Astredamus: Programarea unui bebelus dupa pozitia astrelor poate duce la o relatie optima din punct de vedere emotional, relational si social. Cele mai multe alternative sunt date de alegerea datei si orei la care sa se faca operatia medicala de cezariana.

Cu toate astea, compatibilitatea depinde mult si de intentia pe care o au parintii cu privire la relatia parinte-copil. Deoarece, oricat am calcula astrograma unei zile, intotdeauna vor fi aspecte pozitive si tensionante. Intrebarea ar fi: “pe ce domeniu de viata al copilului plasam aspectele tensionante?”. Si asta in varianta in care presupunem ca am putea programa cezariana la oricare ora din zi sau noapte.

Mentionez ca numarul mare de cezariene din aceste vremuri, majoritatea efectuate in intervalul orar 10:00 si 14:00 (in principiu) va face ca in viitor sa avem o generatie extrem de interesata de afirmarea sociala.

Acasa.ro: Care este diferenta intre suflete-surori si suflete-gemene, din punct de vedere astrologic?

Astrolog Astredamus: Intalnirea a doua suflete surori, se manifesta printr-o mare atractie fizica, intelectuala si sentimentala. Isi ghicesc gandurile una celeilalte. Aceste conditii sunt obligatorii pentru a constientiza aceasta relatie. Intotdeauna intalnirea lor va fi profitabila ambilor. Scopul intalnirii lor este de a se ajuta reciproc in evolutie. Sunt mereu pe aceeasi “lungime de unda”. Este un adevarat privilegiu pentru cel care isi intalneste sufletul sora. Tehnic, indiciile acestor intalniri se vad in aspectele luminariilor si planetei Venus, cu Pluto si casa 8. Sa nu confundam aceasta relatie cu regasirile karmice, care pot fi atat pozitive cat si negative.

In ce priveste sufletele gemene, ele se reincarneaza extrem de rar, si doar atunci cand celalalt se afla in impas evolutiv major. Vine pentru sustinere in cazul karmelor dificile si grele. Intotdeauna va exista intre ele o mare diferenta de varsta, de ex: tata – fiu, unchi – nepot, etc. Tehnic, Soarele lor se va afla mereu in careu. Sunt cazuri in care, uneori sufletul geaman venit sa ajute, isi da viata pentru celalat.

Acasa.ro: Intalnirea cu un suflet predestinat in aceasta viata nu inseamna neaparat o relatie fericita, pana la moarte. Din perspectiva astrologica, cat de adevarat este ca “ce-i al meu e pus deoparte”?

Astrolog Astredamus: Cand vorbim de predestinare, in special referindu-ne la persoane predestinate a fi langa noi, vorbim de legaturi si regasiri karmice. Acestea sunt intotdeauna obligatoriu de trait. Situatia se datoreaza unor datorii create in trecut, ce trebuie reglate si aduse la un echilibru in aceasta viata.

Aceste regasiri au atat o natura pozitiva cat si negativa. Ei trebuie sa treaca impreuna peste diverse experiente si chiar probe, in cazurile negative. Nici unul nu le va putea ocoli.

Cel dotat astral cu liber arbitru are posibilitatea sa decida durata acestor experiente si pana la ce grad de evolutie e dornic sa continue. Din acest motiv exista expresia “Ce-i al meu e pus deoparte”. Toti avem parte de ele, pe diverse aspecte ale vietii. O relatie karmica nu inseamna neaparat fericire si nici legatura pana la moarte. O continuare a relatiei, peste momentul crearii echilibrului astral, poate genera in viitor noi obligatii karmice.

Acasa.ro: Cat de multe lucruri putem afla despre viata noastra amoroasa prin intermediul astrogramei personale?

Astrolog Astredamus: Putem sa vedem tipul de iubire, modalitatea de exprimare a sentimentelor, cat si evolutia in timp a relatiei intime. Astrologul poate raspunde oricarei intrebari despre viata sentimentala si amoroasa a oricarei persoane ce isi cunoaste ora de nastere. In caz contrar, astrologul are la dispozitie tehnici speciale de a determina ora de nastere. Claritatea raspunsului tine de pregatirea astrologului, si nu de posibilitatile astrologiei.

Acasa.ro: Uneori avem o relatie obisnuita, pasagera, deoarece am ales noi sa o avem (liberul arbitru). Alteori apare in viata noastra o persoane pe care simtim ca ne-a fost dat sa o cunoastem. Cum se face distinctia in astrologie intre aceste doua cazuri?

Astrolog Astredamus: Distictia este foarte clara. Domeniile de viata pot fi extrem de clar departajate in interpretarea unei astrograme natale. Exista relatii sentimentale pasagere si fiecare are asociat natal acesteia, o anumita incarcatura energetica astrala, cu mai mult sau mai putin liber arbitru; pot sa pronunt si cuvantul noroc divin.

Sigur ca aparitia in viata noastra a unei persoane, karmice sa o numim, este o obligatie de trait. Chiar si in acest tip de relatie, in majoritatea cazurilor una din ele, poate oricand parasi relatia, iar celeilalte ii lipseste aceasta posibilitate, e pur si simplu incatusata. Interpretarea tine de multe aspecte tehnice, pe care nu le pot expune acum, din lipsa de spatiu.

Acasa.ro: Care sunt acele intrebari pe care nu ar trebui sa le punem astrologului, legate de domeniul afectiv? Cum ar trebui sa interpretam ceea ce aflam, pentru a pastra un echilibru?

Astrolog Astredamus: Nu consider ca exista intrebari ce nu ar trebui puse astrologului. Sustin insa ca astrologul poate sa deduca atat din astrograma nativului cat si din cateva cuvinte schimbate cu persoana consiliata, cum anume trebuie formulat raspunsul.

Esenta raspunsului dat de astrolog trebuie sa genereze echilibru si intelegere deplina in gandirea persoanei consiliate. Este important ca raspunsul sa clarifice cat mai concret posibil intelegerea modului in care energiile astrale se manifesta si ce evenimente pot crea ele in viata nativului.

Astredamus