Adultul Fecioara

Fecioara. O zodie, pe care foarte multi o asociaza cu critica, chitibusareala, victimizarea, munca… Este cat se poate de fals, si asta nu pentru ca nu s-ar putea asocia aceste caracteristici cu nativii Fecioara, ci pentru ca nu asta este esenta.

Drumul prin viata al Fecioarelor, este unul singur, perfectiunea, atingerea unui ideal extrem de inalt, pot sa zic, e un maestru care isi propune un tel imposibil de atins. Nici o alta zodie nu isi vede mai bine potentialul, si ceea ce ar putea ajunge. Ea vede clar si real, concis, cu o cruda onestitate si cu o auto-analiza extrem de rece. Pe acest drum al cautarii perfectiunii, ea lucreaza asupra corpului si gandirii ei. Daca are momente de pauza, mai scurte sau mai lungi, ea isi ofera ajutorul sincer si dezinteresat, oriunde acolo unde poate.

Doua conceptii o insotesc pe Fecioara pe drumul ei, conceptii care nu-i lasa nici un moment de zabava. Primul, care ii face semn sa o urmeze, ii da calitati etice si principii inalte, respectiv perfectionism. Al doilea concept o impinge inainte, dandu-i simtul realitatii, onestitatea si meticulozitatea. Aceste doua lucruri, nu fac altceva decat sa aduca in prim-planul ei, aversiunea fata de ineficienta. Este semnul cel mai dornic de progres. Oricand este nevoie de o schimbare evolutiva si pozitiva asupra ei, poate sa o faca, caci realismul ei pragmatic ii ofera toate mijloacele necesare. Poate veti crede ca este un drum egoist, caci totul se circumscrie propriei persoane si evolutii. Fecioara nu cade in aceasta capcana, caci personalitatea ei are o a doua dimensiune, ceea a utilului si ajutorului dat altora. Era normal, caci un ideal atat de inalt, nu poate avea nici o trasatura negativa. In acest fel, Fecioara, in efortul ei de perfectionare si autodescoperire, ne arata noua ce inseamna capacitatea de a fi de folos altor persoane. Trebuie sa intelegeti (si aici ma refer la celelalte zodii, deoarece fecioara stie bine asta), ca aceasta munca in folosul altora, nu este nici pe departe o forma de autoinjosire si nu are deloc de a face cu ideea de a servi (servitor), dimpotriva, exprima in cel mai maret si distins mod ideea de misiune si sprijin facut altuia. Oferirea acestui dar, nu este nici obligatie, nici bunatate, este parte din efortul ei de perfectionare si evolutie. Poate e greu de inteles pentru noi, ceilalti, dar o persoana (Fecioara) cu un tel atat de maret cum e al lor, o face, nu doar sa fie prezenta pe drumul perfectiunii, ci merge pana la a se identifica pe de-antregul cu acest serviciu. Practic, devine una cu propria ei munca. Cu cat acest serviciu si in acest serviciu, tinde spre perfectiune, cu atat Fecioara e mai multumita sufleteste, iar bucuria ei devine un simbol al dainuirii demnitatii umane. O Fecioara ideala, este imaginea puritatii, nu se ataseaza de nimic, nu doreste nimic, nu se teme de nimic, nu o retine nimic, este libera si nelegata de nici o traire lumeasca. Astfel orice nuanta a vietii, caci ea vede doar ceea ce exista cu adevarat, este observata in cele mai mici detalii, cu o limpezime nenduratoare, iar daca detecteaza cel mai mic semn de “defectiune”, nu are liniste pana nu il remediaza, caci rabdarea si precizia sunt atribute ale ei la fel ca si simtul responsabilitatii. Din acest motiv intalnim Fecioare in toate domeniile de activitate si pe toate treptele societatii.

Dar, deoarece la fiecare zodie ajungem in acest punct, acest drum al perfectiunii, este un drum aspru si neindurator. Orice Fecioara are in suflet cicatrici adanci, care pot dovedii asta. Ziceam ca Fecioara este cel mai fin observator al oricaror lucruri ce exista cu adevarat, si un analist prin excelenta al acestora, asadar, un aspect cat se poate de real si practic, iar telul ei de a atinge perfectiunea (acolo unde sufletul ei crede ca e necesar), care este prin definitie un aspect abstract si eteric, duce la adevarate calvare personale. Pe acest drum al onestitatii, ea poate sa gandeasca: “Asa ar trebui sa fiu… si uite cum sunt…, of, Doamne… “. Ajungem la ceea ce numim sacrificiu. Tot mai sus, ziceam ca Fecioara nu trebuie sa se teama de nimic, deoarece, daca cade prada indoielii si nesigurantei, poate capata o imagine de sine negativa, ceea ce ii erodeaza sufletul si corpul, rapindu-i inclusiv vitalitatea si astfel ea se plafoneaza evolutiv. Unde? Se poate trezi tinuta ostateca intrun serviciu condus de un natarau, sau se poate sacrifica inutil intro casatorie nefericita alaturi de un partener neghiob. Exista riscul ca ea sa fie dispusa sa ii ajute atat de multi pe ceilalti, incat uita de propria viata, care se poate deteriora incet dar sigur. Ceea ce va duce la tendinte de izolare, vagabondaj fantasmagoric al imaginatiei si paranoia. Am specificat aspectele finale, dar esuarea ei ca individ social este ca si sigura, cu toate aspectele negative pe care le presupune asta. Ea poate spune ca din onestitate, dar e din cauza nesigurantei si indoielii cu privire la propria valoare. Ea trebuie sa evite capcana sentimentului ca trebuie sa plateasca imperfectiunea ei, printr-un sacrificiu continuu. O Fecioara trebuie sa se uite in oglinda sufletului ei si sa se iubeasca pentru ceea ce este, si nu pentru ceea ce ar putea devenii. Ea trebuie sa aibe o buna parere despre sine, si sa inceteze in a se judeca pe sine in functie de rezultatele pe care le obtine. Caci drumul ei spre ideal este lung, si trebuie sa fie constienta de asta. Iar daca tot vrea sa emita judecati asupra ei insisi, atunci acestea sa fie legate doar de intensitatea cu care isi traieste viata in acest prezent continuu si nesfarsit. Altfel, daca se priveste pe ea si se incrunta, atunci se va incrunta si cand ii va privii pe ceilalti, daca considera ca propria ei persoana e vrednica de ocara si critica, atunci si pe ceilalti ii va critica si mustra. Dupa atacuri asupra ei insisi (caci e capabila si de autodistrugere), apar atacuri si asupra celolalti.

Solutia, o cat mai buna parere despre sine, despre prezent si nu viitor, astfel se poate avanta inainte ca un bolid, in caz contrar se va risipi ca cioburile de sticla intr-o explozie.

Aceasta analiza este facuta doar in functie de pozitia Soarelui, fara a tine cont de celelalte aspecte planetare, care sunt mult mai importante. Descoperiti propriul Dvs drum, accesand Servicii astrologice.  Detalii…

Astredamus

13 Comments

 1. 18 ani eate un ciclu foarte important in astrologie, este ciclul destinului. Faptul ca dvs ati ajuns la o concluzie (indiferet care este aceea) exact dupa 18 ani, inseamna ca acea concluzie este de departe cea mai importanta pentru dvs. Poate fi in bine sau poate fi in rau (privita ca decizie de finalitate), deoarece tot 18 ani face si punctul opus destinului adica NS (unii astrologi il numesc si pedeapsa in viata.
  Tot ce va pot spune, (din pdvd al unei hotarari luate dupa 18 ani) este sa nu va intoarceti (spre a locui) sub nici o forma in locul in care va aflati fizic acum 18 ani.

 2. dupa 18 ani de singuratate, am inteles ca nu ma potrivesc cu niciun semn zodiacal, omul, conteaza in ftie de evolutie …

 3. Ce se intampla cu ultimele patru zodii? Cand postati pentru ele?

 4. draga astredamus, nu pot sa zic decit ca esti minunat.
  fecioara este minunat detaliata de tine, sint sincer impresionat.
  eu fiind fecioara am cautat vreo greseala in expunerea ta, dar nam gasit nimic neadevarat.
  bravo

 5. wow…:) adevarat elogiu adus zodiei noastre…:)
  daca ar fi sa ma iau dupa Soarele natal…mai sa fie…:)
  Multumesc, alt cuvant care sa exprime bucuria pe care mi-ai facut-o mie si altor fecioare nu cred ca exista..:)
  Toate cele bune tie…tuturor..:)

 6. Excelenta, desi severa analiza a fecioarei!Ceea ce e greu de acceptat de altii, este ca noi, fecioarele, sau asa simt eu cel putin, foarte mult responsabilitatea atat a calitatilor, cat si a defectelor.Analizele tale draga Astredamus, ne fac dependenti si mereu in nevoie de a apela la serviciile tale.

  • Analiza este severa si poate parea dramatica. Asta se datoreaza faptului ca am luat in considerare strict pozitia Soarelui natal. In viata, respectiv in harta fiecaruia, Soarele primeste multe alte influente, dar esenta, ramane.
   Multumesc pentru apreciere.

 7. foarte adevarat tot ce ai spus…cu dreagostea care o gasesc la locul de munca…am dubii )

  • Am analizat strict pozitia Soarelui natal, si cu toate ca fiecare avem influente personale la nastere asupra Soarelui “nostru”, in majoritatea cazurilor, dragostea are legatura cu locul de munca. Chiar si numai daca, va intalniti dragostea ca urmare a intalniri “puse in practica” de cineva de la locul de munca, sau in legatura cu locul de munca. Iar daca chiar nu are legatura cu locul de munca, aveti toate sansele sa munciti ulterior in acelasi loc. Exceptii de la regula? Trebuie sa fie, deoarece Soarele, poate fi in multe moduri afectat, si de intensitati diferite.

 8. ma regasesc in comentariul ntau ,dar cu dragostea cum ramane nu pot fi atat de seaca!

  • Firea rationala si calculata a Fecioarei, credeti ca va duce spre o relatie de dragoste seaca (indiferent de fel de iubire este, a partenerului, a copiilor…)? Nimic din ce este in acord cu influenta astrala, nu este sec, dimpotriva este plin de viata, multumire si bucurie.
   Este adevarat ca in dragoste, Fecioara are un instinct de a se manifesta mult la nivel mental, ceea ce o face lucida, cerebrala si practica. Este fidela si credincioasa, poate putin rezervata in a-si exterioriza sentimentele. Sa zicem ca este prudenta. Partenerul trebuie sa fie foarte matur, si nu din punct de vedere al varstei, ci matur spiritual, emotional si realist. Partenerul ideal il va intalnii la locul de munca, sau in legatura cu munca sau cariera pe care o are. Si astea sunt doar cateva cuvinte.
   Dar, despre Fecioara ar trebui analizata nu doar dragostea, ci si munca, banii, calatoriile, studiile, abilitatile, dusmanii, bolile, prietenii…si multe altele. Si toate astea ar fi doar la modul general, avand in vedere doar Soarele. Dar mai sunt celelalte influente date de casele cerului,zodiile si planetele cu toate interaspectele lor. De aceea fiecare Fecioara e unica, la fel fiecare om, plus ca peste toate astea vin tranzitele planetare, ca sa nu vorbesc si de alte aspecte astrologice.
   Sigur ca ceea ce am spus in aceste zodii este adevarat, dar la modul general, iar pentru fiecare in parte trebuie facuta analiza concreta.
   Si, sa nu uitam ca fiecare din noi are in suflet si gandire macar putin din calitatile Fecioarei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.