Venus si “gura lumii”

Venus si gura lumiiIn aceasta iarna. Cel putin minus 15 grade afara. Ger serios. Ma intalnesc cu o cunostinta. Ea zgribulita de frig si imbracata la fusta si ciorapi. O discutie scurta de complezenta. In final nu ratez ocazia de a o intreba de ce poarta fusta pe gerul asta? Raspuns: “De-ai stii cine participa la intrunire… Trebuie sa fiu in rand cu lumea.” Ne-am despartit, ea spre intrunire, eu…

Fiind astrolog, gandul mi-a fugit la Venus. Planeta ce reprezinta zodia Balanta (relatiile nostre cu ceilalti) si zodia Taur (valoarea proprie). Ma gandeam, ce motiv trebuie sa aibe un nativ ca sa suporte vicisitudini, greutati si dificultati pentru a “face pe plac micului benefic” cum este numita planeta Venus. Atentie, este vorba de planeta Venus a celorlalti. Unde este Venusul propriu? Valoarea iese in evidenta simplu, frumos si lejer, nu sacrificandu-ti propria sanatate.

Afla valoarea ta si drumul spre destinul tau:

Primul gand referitor la valoarea celorlati este dat de Venus, ulterior apar alte judecati din alte puncte de vedere. Secretul? Fiecare vede valoarea celuilalt prin Venusul propriu. Un nativ cu Venus in Taur nu va aprecia acelasi lucru cu un nativ ce are Venus in Varsator. Fiecare are alte valori si alte puncte de referinta. Prima impresie este subiectiva din ambele puncte de vedere – si a celui ce priveste si a celui privit. Micul benefic nu cere sacrificii sau preturi ce se cuantifica prin sanatate, lasati-le in seama altor planete(de ex. Saturn). In acest caz primul organ vizat este cel patronat de Venus adica rinichii. Cunoasteti urmarile.

Aici intervine in scena Saturn, atat prin cuadratura, dar si prin trigon (aspect interesant, demn de o tratare aparte) cu zodiile asociate planetei Venus. Saturn stapanul timpului si profesorul suprem. El se ocupa de structura individuala, de coloana vertebrala, atat la figurativ cat si in adevaratul inteles al cuvantului. Despre consecintele din viata de zi cu zi ale planetei Saturn intr-un articol viitor. Sigur viata imi va oferii o monstra de comportament, sper ca va fi una placuta. In definitiv, fiecare avem in astrograma natala tot ce ne este necesar sa fim sanatosi si fericiti.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.