Ajutorul

Se spune ca demult, un om i-a cerut Domnului sa-i arate Raiul si Iadul. Intro noapte, in vis, un inger a venit la el si i-a spus ca dorinta lui va fi implinita. Astfel ca, l-a luat si l-a dus intro incapere mare si frumoasa. Acolo se afla o masa impunatoare, imensa, in mijlocul careia se aflau nenumarate vase sclipitoare cu bunatati la fel de imbietoare. In jurul acelei mese erau asezati o multime de oameni extrem de suparati, tristi si slabi. Si aveau motiv, caci de ambele lor maini erau legate niste linguri cu coada foarte lunga. Lingurile fiind asa de lungi, nu puteau duce la gura nimic din bunatatile ce se aflau pe acea masa.

– Acesta este Iadul! a spus ingerul.

Pe urma, l-a dus pe om intro alta incapere, identica cu prima, aceeasi masa cu aceleasi bunatati. Inclusiv oamenii din jurul ei erau cu aceleasi linguri cu coada lunga legate de maini. Dar era o mare diferenta, acesti oameni erau veseli, si nu pareau deloc ca nu ar fi mancat din belsugul aflat pe masa.

– Acesta este Raiul! a spus din nou ingerul.

Omul a ramas surprins de ce acesti oameni sunt atat de fericiti, in comparatie cu ceilalti, doar se aflau in aceleasi conditii. Care sa fie diferenta?

– Diferenta, spuse ingerul, este aceea ca acesti oameni au invatat sa se hraneasca uni pe altii.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.