Ajuta-i pe ceilalti sa-ti accepte complimentele cu placere

complimente            Sa invatam arta de a face complimente de la posesorii astrogramelor care au Venus aspectat frumos in zodii de apa, daca e situata si in case fixe cu atat mai bine.

       Ati observat cat de dificil e sa faci complimente sincere si in acelasi timp sa ai certitudinea ca ele au fost receptionate si acceptate cu placere? Cauzele sunt diverse: din cauza modestiei, a unei imagini mai putin placute despre sine sau pur si simplu pentru ca respectivul nu stie ce sa raspunda la un compliment. Ceea ce poate sa-i creeze o stare de disconfort.

       Deoarece merita acele complimente, iata o modalitate simpla care elimina o posibila stare de tensiune, face discutia placuta si reconfortanta pentru ambii. Se recomanda ca orice compliment sa fie urmat de o intrebare deschisa. In acest fel interlocutorul se concentreaza pe intrebare. Poate sa spuna un simplu multumesc sau trece direct la raspuns. Important este ca acel compliment a fost receptionat si acceptat implicit, iar dialogul continua lejer.

Compliment direct: Cristi, de trei luni esti cel mai productiv angajat!
Raspuns negativ: Imi fac datoria.
Compliment pozitiv: Cristi, de trei luni esti cel mai bun angajat! Care-i secretul tau?

Compliment direct: Oana, ai o coafura minunata!
Raspuns negativ: Cred ca trebuia o idee mai lung parul.
Compliment pozitiv: Oana, imi place la nebunie coafura ta, iti scoate in evidenta privirea luminoasa. De unde te-ai inspirat cand ai ales-o?

Compliment direct: Rochia ta arata minunat!
Raspuns negativ: O am de mult timp.
Compliment pozitiv: Ce rochia minunata ai si cat de bine se asorteaza la colier! In ce revista ai vazut aceasta linie de moda?

Compliment direct: Alexandru, ai cea mai buna conditie fizica!
Raspuns negativ: Ma straduiesc cat pot.
Compliment pozitiv: Alexandru, ai cea mai buna conditie fizica din clubul nostru! Care este secretul tau?

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.