Galeata imperfecta

oale apaLa sfarsitul drumului lung de la rau la casa, oala perfecta era intotdeauna plina cu apa, iar oala crapata era doar pe jumatate plina.Timp de doi ani lucrurile au mers la fel, sacagiul aducand doar o oala si jumatate de apa la casa lui.

Desigur, oala perfecta era mandra de realizarile sale. Dar saraca oala crapata era rusinata de imperfectiunea sa si nefericita ca reusea sa realizeze doar jumatate din ceea ce ii era menit sa faca.

Dupa doi ani de ceea ce ea vedea ca pe un esec amar, oala crapata i-a vorbit sacagiului intr-o zi la rau. “Mi-e rusine de mine, pentru ca aceasta crapatura laterala face ca apa sa se scurga pe tot drumul pana la casa ta.”

Sacagiul i-a raspuns oalei: “Ai observat ca exista flori pe partea ta de drum, dar nu si pe partea celeilalte oale? Asta pentru ca am stiut intotdeauna despre defectul tau. Asa ca am plantat seminte de flori pe partea ta si in fiecare zi, in timp ce ne intorceam acasa, tu le udai.Timp de doi ani am putut culege aceste flori frumoase pentru a decora masa. Daca tu ai fi fost perfecta, nu ar fi existat aceasta frumusete care sa innobileze casa

Astredamus