Soarta sau destin

Multe persoane m-au intrebat “Care este soarta mea?”, sau “Care este destinul meu?” In astrologie, unele notiuni pot fi usor confundate cu anumite notiuni din limbajul de zi cu zi pe care il folosim. Este absolut de inteles, si consider ca e de responsabilitatea mea sa fac putina lumina in ce priveste aceste notiuni, deoarece, ca astrolog folosesc acesti termeni.

Notiunea de “soarta” este un termen usor vag, in comparatie cu notiunea de “destin” Destinul este foarte clar stabilit in astrologie, avand o reprezentare clara prin Nodul Nord si Nodul Sud. “Soarta” in schimb, tine de o anumita localizare generala in astrograma personala a planetelor lente. Este vorba de planetele Saturn, Uranus, Neptun si Pluto. Am putea sa ne referim si la celelalte planete, dar intr-o masura mai mica. Ideea este ca, in masura in care planetele lente sunt majoritare pe partea de vest a astrogramei (cea care contine Descendentul), “soarta” persoanei in cauza este mai dificila. Persoana respectiva va trebui sa lupte mult mai mult in viata pentru a obtine un avantaj, fata de persoanele a caror planete lente sunt situate in partea de est. Prin urmare, putem sa spunem ca avem o “soarta” mai grea sau mai usoara, cu diversele particularitati date de astrograma. “Soarta” este o anumita privire de ansamblu a modului de a reusi in viata, prin obtinerea intr-o maniera mai mult sau mai putin facila a implinirii dorintelor pe care le avem.

“Destinul”, in schimb, este dat de catre NN si NS. Asupra destinului vreau sa insist putin mai mult. Ele sunt mereu in opozitie. Aceasta axa a nodurilor lunare, numita si diferentiata prin “Capul Dragonului” si “Coada Dragonului”, indica punctele de intersectie a traiectoriilor orbitale aparente (ecliptica) a Soarelui si Lunii. Asadar sunt puncte si nu corpuri planetare. Nodurile Lunare “calatoresc” in sens invers prin zodiac, in aproximativ 19 ani. Evenimentele date de ele sunt karmice, ca o soarta ce nu poate fi evitata (doar inteleasa si acceptata), fie ea pozitiva, fie negativa. In masura contactelor pe care NN si NS le fac cu planete din astrograma personala, ne indica faptul ca sosit timpul pentru a corecta echilibrele ce sau stabilit vizavii de acele planete. Controlul persoanei asupra evenimentelor este mic, ea fiind atrasa in curentul evenimentelor si obligata sa il urmeze. Nu am sa detaliez fiecare pozitie astrala, deoarece nu acesta e scopul articolului.

Ceea ce vreau sa spun este altceva, la fel de important, chiar daca tine de o anume generalitate. Destinul, nu este un lucru concret pe care la un moment dat l-ati atins sau obtinut, si astfel, gata, v-ati realizat destinul si suntem fericiti. Destinul este o stare permanenta de spirit, de viata, de actiune, de comportament, pe care trebuie sa il urmam in toate actiunile noastre. Cat timp modul nostru de a fi, este in acord cu destinul pe care il avem, suntem fericiti si multumiti sufleteste. In momentul in care atitudinea si manifestarea noastra, se departeaza de pe calea lui, apar greutatile. Cred ca ati inteles acum ce este destinul, este o stare de veghe permanenta, un stil de conduita, o atitudine in modul nostru de existenta. Al urma, este sinonim cu a trece pe drumul vietii cu bucurie si speranta in viitor, cream astfel, un fel de optimism in subconstient. Nodul Sud reprezinta experienta acumulata in trecut, iar Nodul Nord reprezinta ceea ce trebuie sa invatam pentru a merge in viitor. Ele sunt in stransa legatura, fie si numai pentru faptul ca ne este extrem de usor sa urmam in actiuni NS, deoarece avem experienta lui, in schimb a urma NN este (putin) mai dificil, deoarece reprezinta viitorul, reprezinta o invatatura pe care trebuie sa o cunoastem si experimentam. Pe aceasta axa a Dragonului, ochii trebuie sa ii avem indreptati spre NN. Sa evoluam spre el, pe baza cunostintelor ce le avem de la NS.

Un ultim aspect pe care mai vreau sa il spun este dat din experienta mea. Majoritatea persoanelor carora le-am explicat despre destinul lor, prima lor replica a lor a fost: “De ce crede-ti ca as fi capabil/a sa am un astfel de comportament “urat”?” Poate doar din complezenta sa nu fi spus asta. Asadar ma repet, destinul este in primul rand o stare de spirit si un mod de actiune. Spun astea deoarece, nodurile lunare, sunt mereu in opozitie, si nu sunt corpuri planetare care sa fie unidirectional afectate sau inobilate. Nodurile lunare, sunt mereu fata in fata (mai corect spate in spate) si e foarte usor a aluneca in directia gresita. Am spus ca NN e viitorul incert si NS este trecutul cunoscut usor de reeditat, dar extrem de periculos, deoarece sensul este inainte spre evolutie. Aceasta opozitie a nodurilor trebuie explicata semenilor, prin ambele variante de comportament.

Multi dintre cei care aleg sa urmeze aceasta meserie frumoasa de astrolog, ajung la un moment dat sa o considere ca fiind foarte dificila. Nu spun ca e usoara astrologia, dar cu siguranta, atunci cand o intelegem cu sufletul, astrologia ne ofera imaginea superba a unui copac ce se formeaza si creste, ramura din ramura, mugure din mugure.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.