Cine se trezeste de dimineata, departe ajunge

regenerareVa amintiti cum era trezit dimineata Nica a lui Stefan a Petrei, de catre mama ? “-Scoala, duglisule, inainte de rasaritul soarelui; iar vrei sa te pupe cucul armenesc si sa te spurce, ca sa nu-ti mearga bine toata ziua?” – Ion Creanga, Pupaza din tei.

Proverbul din titlu ne ofera raspunsul astrologic la intrebarea “La ce ora este indicat sa ne trezim dimineata pentru a beneficia din plin de energia astrala? Raspunsul scurt este: inainte de rasaritul Soarelui. Astrul zilei trebuie sa ne gaseasca cel putin spalati pe fata si ideal cu cafeluta deja bauta. Celor care au cunostinte minime de astrologie pot gasi prin softul astrologic perioada orara exacta in care este favorabil sa ne trezim. Cu Soarele tranzitand prima casa, respectiv din momentul in care intra in casa 1 si pana se gaseste pe ascendentul zilei. Dupa aceasta perioada Soarele intra in casa 12, o casa a suferintei, a constrangerilor, a necunoscutului din viata noastra. A ne trezi cu Soarele in casa 12, avem parte de confuzie, indecizie, nehotarare, moleseala, incertitudine pe ziua respectiva. In cateva cuvinte, ziua respectiva se reduce la zicala: “Nu dispera, poate fi si mai rau.” Cei mai “somnorosi” din fire pot sa se trezeasca mai tarziu decat rasaritul Soarelui, caz in care, ei, ar trebui sa stie ora la care Soarele iese din casa 12 si tranziteaza casa 11 (in principiu dupa 2 ore de la rasarit).

Cei care stiu sa lucreze cu softul astrologic pot calcula precis perioadele orare in care Soarele tranziteaza casa 1, respectiv casa 11 astrologica. Aceste intervale orare difera in functie de anotimp. Vara, Soarele, tranziteaza casa 1, incepand cu 4 dimineata si pana la 6 si ceva, iar pe masura ce ziua scade, se ajunge ca in iarna, sa inceapa tranzitul cu ora 6 dimineata pana pe la ora 8. Intervalul pe care vi l-am scris este aproximativ.

Pe scurt, ne trezim inainte de rasarit, sau in extremis, ne trezim cel putin dupa 2 ore si ceva de la rasaritul Soarelui. Cu riscul de a fi rautacios, cred ca nu e deloc o coincidenta faptul ca in vechime, clasa sociala de jos se trezea inainte de rasaritul Soarelui, iar boierii si nobilii se trezeau dupa ce Soarele era sus pe cer in casa 11 (a implinirii dorintelor!).

Cateva cuvinte despre somnul de frumusete. Dupa amiaza in perioada cand Soarele traverseaza casa 8, casa regenerarii este bine sa ne odihnim putin. Perioada orara fluctueaza intre orele 14… 15 iarna si pe masura ce ziua creste, vara in intervalul orar aproximativ 16… 19 dupa amiaza. Aceste intervale orare sunt aproximative. Softul astrologic le indica cu exactitate cunoscatorilor. Casa 8 este si casa sexului, prin urmare este perioada ideala pentru o partida de sex si un “pui de somn”. Somul de frumusete va fi deplin. Se regenereaza tenul si sistemul nervos. Ne vom descarca de toata energia negativa acumulata si ne vom incarca pozitiv pentru restul zilei.

Cand ne culcam? Cu Soarele tranzitand casa 4.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.