Astrologie sau psihologie ?

La inceput, astrologia si interpretarea horoscoapelor, punea accent preponderent pe evenimente, evolutia sanatatii, parteneriate si modalitati de actiune individuala in scopul stabilirii si atingerii obiectivelor.

Odata cu dezvoltarea psihologiei in secolul trecut, apropierea si interconexiunea cu astrologia a fost inevitabila. A aparut astropsihologia. Carl Gustav Jung este unul din marii reprezentanti ai psihologiei care a conexat viata psihica a individului cu miscarea astrelor. Astroterapia este un alt concept, pe care Dane Rudhyar la adus la nivel de arta, continuata de dr. Glen Perry si de Max Haindel. Conceptele si munca lor au ca baza astrologia, ca metoda de cunoastere, relevare si diagnosticare.

Scoala veche de astrologie, a carei inceput este de dinaintea e.n., este ceea ce numesc eu baza adevarata. Cu studiul acesteia trebuie sa se inceapa invatarea astrologiei. Aplicarea acestor principii este astrologie curata. Astropsihologia, astroterapia,… sunt concepte cu niveluri ridicate de cunoastere ce presupun cunostinte aprofundate pe ambele domenii.

Datorita includerii conceptelor pshilogice in astrologie, in zilele de azi, majoritatea analizele astrale oferite clientilor, seamana si mai ales sufera de o “psihologizare” a astrologiei. Se uita de evenimente, actiuni, scopuri existentiale concrete… si mai ales de atasarea acestora de scara timpului. Un Venus in semnul Scorpionului de exemplu, situat si in casa 12 aduce sigur un divort al nativului, cand Descendentul este in Gemeni. Motivul despartirii va fi clar: legaturi sexuale extraconjugale ascunse, de pe urma careia se va alege cu o boala venerica. Astrograma spune si motivul acestui comportament. Va urma a doua casatorie, pe parcursul careia nativul se va comporta identic “a la xerox”. A vorbi de riscuri si probabilitati tine de orice alta stiinta, dar nu de astrologie.

In stadiul celei de a doua casnicii a nativului mai sus descris, se pot introduce notiuni de astropsihologie… Nativul trebuie sa reziste ispitei de a experimenta sexul prin legaturi extraconjugale si i se pot da sfaturi conform stiintei psihologice pentru a nu cadea in “ispita” si a doua oara. Ca va respecta sau nu aceste concepte servite de stiinta psihologica… tine tot de astrograma nativului. In HCM se gasesc raspunsurile la intrebarea “In ce masura lectia oferita de prima casnicie a fost benefica nativului sa urce inca o treapta pe scara evolutiei spirituale proprii.

Includerile si influentele altor stiinte in conceptele astrologice au darul de a aduce o raza de lumina in plus in evolutia spirituala individuala.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.