Adultul Scorpion

Emotie. Emotie pura si intensa. Ce poate genera astfel de emotii coplesitoare? Sexul sub aspectul fizic, carnal si animalic. Puterea detinuta, acea putere oferita de functie, de multimea banilor si valorilor materiale, acea putere cu drept de “moarte si viata” asupra celorlalti, aflata in mainile unui nativ. Acesta este Scorpionul, un generator de uragan sufletesc. Evolutia stiintifica a dat nastere unui alt tip de emotie “sora cu moartea”. Acestea sunt interventiile chirurgicale grave, care duc pacientul pe tarmul taramului mortii spre a-i reda viata.

La serviciu au aparut tensiuni majore ce impun o schimbare. Sub presiune, vii mai repede acasa. Vii acasa si iti surprinzi sotia in compania altuia. Incerci sa te gandesti daca ar fi putut fi ceva intre cei doi, inainte de a aparea tu. Suni cel mai bun prieten. Cauti o poarta sa refulezi tensiunea din tine. Afli ca este internat la spital in urma unui accident de ciculatie. Simti ca sa sfarsit lumea si cerul sta sa cada. Te duci pe malul marii sa te intinzi pe nisip… cu ochii inchisi. Simti cum pe pieptul tau se urca cu pasi marunti ceva. Deschizi ochii… este un scorpion. O singura miscare neinspirata si esti un om mort. Cu scorpionul pe piet, toate problemele cu care ai venit pe plaja dispar ca prin farmec. Nu mai exista nici bani, nici servici, nici casnicie, nici pretentii, nici vanitate si nici ambitie. Nu mai conteaza nimic din toate astea. Doar intensitatea teribila a momentului a mai exista. Ramane doar mintea golita de ganduri si dorinti, in stare de alerta si ascutita ca un brici. Ea se pregateste sa moara sau sa traiasca. In astfel de momente nu este loc de prefacatorie. Aceasta ultima atitudine este Scorpionul prin excelenta.

Un mare ganditor a spus “Cand calci cu un picior in necunoscut, fie vei calca pe ceva tare, fie vei invata sa zbori.”
Foarte probabil esti un om calm ce stai confortabil in fotoliu citind ceva. Dar gandeste-te ca locuiesti pe o planeta ce se invarte in jurul unui bombe nucleare. Prin spatiu circula bolovani imensi, cu viteze ametitoare ce oricand pot spulbera viata pe Pamant. Protectia? Un stat subtire de aer. Prin fata casei tale trec nebuni cu arme si ganduri ascunse. Hoti ce planuiesc spargeri si crime. Oricand poate fi randul tau. Esti fragil ca o floare. Te gandesti la asa ceva? Nu. Foarte probabil i-ti cumperi o polita de asigurare si iti faci planuri banale pentru ziua de maine. Ce sa cumperi, unde sa mergi in concediu, ce sa mai investesti… Sunt atatea prioritati ce se cer a fi satisfacute. Ce ati face daca ati mostenii un milion de dolari, iar medicul v-a dat ultimatum ca mai aveti de trait doar o luna. Nu stiu ce ati face voi… dar un Scorpion autentic, va beneficia la maxim de ei, iar in paralel ar face niste investitii pe termen lung excelente, fara sa-l apese incertitudinea viitorului. Culmea ironiei, are toate sansele sa prinda si sa se bucure inclusiv de roadele investitiei facute.

Prin logica delimitam imposibilul de ridicol. Scorpionul trebuie sa-si simta drumul in viata. Precum o partida de sex sau puterea oferita bani si functie profesionala. Ca sa traiasca, Scorpionul trebuie sa faca o paralela intre emotie si actiune. Sa aibe curajul sa darame orice bariera emotionala ce-i sta in drum, indiferent cat de terifianta ar fi implicatia in viata sa. Trebuie sa ajunga sa se intrebe “Ce anume din comportarea mea are la baza ideea “dementa” ca sunt nemuritor in aceasta lume materiala”. Trebuie transfere momentului intensitatea trairii.

Pe acest drum al autocunoasterii, astrele l-au inzestrat pe Scorpion cu aptitudini remarcabile. El este capabil sa sondeze necunoscutul (sub toate formele sale) si adancurile sufletului uman cum nimeni altcineva nu o poate face. E semnul ce poate clarifica cele mai incalcite intrigi sau actiuni. Autocunoscandu-se va reusi sa-i ajute si pe ceilalti sa-si cunoasca limitele si sa se autodepaseasca. Va reusi sa aduca adevarul la iveala oricat de ascuns ar fi.

In spatele autocunoasterii scorpionice se ascund doua capcane. Caderea in ele aduce suferinta, boli si dificultati. Prima este prea putina autocunoastere izvorata din dorinta de confort. Cade astfel in capcana unei permanente nevoi de acumulare. Niciodata nu v-a ajunge sa aibe suficiente resurse ca sa faca in liniste schimbarile necesare. El trebuie sa accepte riscul de a pierde tot confortul prezent, pentru a dobandi energia (sub orice forma ar fi ea) de a-si indeplini telurile si implicit sanatate si vitalitate. A considera ca banii sau posesiunile nu-i sunt suficiente pentru a intra intr-o legatura parteneriala sau intr-un grup de interes este o mare pacoste pe capul lui. Povara lui este ideea de bunastare. El vine cu povara trecutului pe aceasta lume, i-si aduce toate bogatiile avute. Pe acest considerent, va mostenii si valori materiale importante. Este greu pentru el sa le duca in spate. Orice forma de atasament il aduce in situatia de stagnare. Nu neaparat trebuie sa scape de ele, dar cu siguranta trebuie sa le foloseasca pentru evolutia lui spirituala. Nefolosinduse astfel, viata il va pune in fata unor situatii limita, grele, stresante si dezastruoase. Va evolua fortat de imprejurari si cheltuind de nevoie. Debarasarea de trecut, sub orice forma ar fi el, este o mare lectie peste care trebuie si poate sa treaca. De multe ori se simte singur impotriva tuturor. Posesivitatea extrema aduce nativului dificultati de natura sexuala. Posesiunile si banii nu il fac fericit. Se va amagi doar cu puterea si influenta asupra celorlalti. Deprimat si intunecat se va furisa in adapostul puterii, bantuit de demoni si disperare peste care se va lasa cortina mortii.

A doua capcana este prea multa cunoastere. Inzestrat cu facultatea uimitoare de a scoate la lumina orice si oricat de adanc ar fi ingropat, va sapa atat de adanc in suflet, strat dupa strat, in ideea ca va gasii acea intelepciune si intelegere ultima si definitiva pe baza careia sa faca in liniste transformarile necesare in viata. Exagerarea pe calea autocunoasterii il va pune in fata unui mare pericol. Va descoperii adevaruri imposibile, greu de suportat si dus in suflet. Va fi subjugat de sentimente atat de complexe incat nu va reusii sa le clarifice. Ca intr-o hipnoza, va rula aceleasi imagini si ganduri, pana cand i-si va pierde vitalitatea si epuizat va cadea prada disperarii. Doar moartea va pune capat suferintei.

Fie risca contrar logicii si face schimbari ale trecutului, fie conjunctura vietii il pune in fata faptului implinit, prin modalitati daca nu violente, cu siguranta teribile. Balansul pe tarmul dintre viata si moarte, dintre distrugere si constructie, dintre renuntare si posesiune, este energia ce-l hraneste si tine in viata pe Scorpion. Gandul ca maine poate pierde tot ce azi a adunat, ca maine poate sa fie altfel de cum crede azi este datator de viata si sanatate. Scorpionul este un rezervor urias si incatusat de energie emotionala. Socurile sunt pentru el dusuri de limpezime intelectuala si de vitalitate.

Aceasta analiza este facuta doar in functie de pozitia Soarelui, fara a tine cont de celelalte aspecte planetare, care sunt mult mai importante. Descoperiti propriul Dvs drum, accesand Servicii astrologice.  Detalii…

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.