Luceafarul de seara si dimineata

“Si avem cuvantul proorociei facut şi mai tare; la care bine faceţi ca luaţi aminte, ca la o lumina care straluceşte într-un loc intunecos, pana se va crapa de ziua si va rasari Luceafarul de dimineata în inimile voastre.” (2 Petru 1:19)

Vobind despre Luceafarul de seara sau dimineata, practic avem in vedere aceeasi planeta, Venus. Numita popular si Luceafarul, este cel mai stralucitor astru de pe cer (exceptand Soarele si Luna). Deoarece orbita este interioara orbitei pamantului, prezinta si faze, identice cu Luna. De aici deriva o anumita ciclicitate a intensitatii stralucirii venusiene.

Din punct de vedere astrologic, diferentiem tranzitarea venusiana inaintea Soarelui (Luceafarul de dimineata) si in spatele Soarelui (Luceafarul de seara). Ca interpretare astrologica – Venus aflat inaintea Soarelui – este mult mai benefica decat celalta pozitie. Diferente personale pot sa existe, doar in functie de aspectarea cu celelalte planete.

Considerat si micul benefic, are influente directe asupra sigurantei materiale si sentimentale. Venus aflat inaintea Soarelui, ne arata ca intreaga stralucire solara este proiectata asupra planetei. Din acest motiv spunem ca o persoana nascuta intr-o perioada in care pe cer a aparut Luceafarul de dimineata are mai multe sanse sa beneficieze de energia planetei. Exceptand cazurile in care gasim una sau mai multe planete interpuse intre Soare si Venus.

Porni luceafarul. Cresteau
In cer a lui aripe,
Si cai de mii de ani treceau
In tot atatea clipe.

……….

Vrei poate-n fapta sa arati
Dreptate si tarie?
Ti-as da pamantul in bucati
Sa-l faci imparatie.

Iti dau catarg langa catarg,
Ostiri spre a strabate
Pamantu-n lung si marea-n larg,
Dar moartea nu se poate…

Si pentru cine vrei sa mori?
Intoarce-te, te-ndreapta
Spre-acel pamant ratacitor
Si vezi ce te asteapta.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.