Eclipsa de Soare din 11 iulie 2010

Pe 11 iulie, are loc eclipsa totala de Soare, conjuncta cu Nodul Sud. Ea va fi vizibila in America de Sud si Oceanul Pacific. Anual au loc doua eclipse de Soare. Diferenta dintre ecestea doua, tine de conjunctia facuta cu cele doua Noduri Lunare. O eclipsa va fi conjuncta cu Nodul Nord, cealalta cu Nodul Sud. Aceste aspecte sunt foarte importante prin efectele pe care le genereaza, atat personal pentru noi, cat si in general asupra evenimentelor si mai ales asupra deciziilor care se iau la nivel de institutii regionale si statale.

Pentru ca sa intelegem efectele acestei eclipse, precum si modul in care ea ne afecteaza viata noastra personala, la fiecare pe domeniul sau de viata, am sa va dau cateva exemple concrete din Romania. Puterea legislativa ( parlamentulul ), puterea executiva ( guvernul  ) si puterea judecatoreasca (in speta – Curtea Constitutionala ). Pluto se afla in Capricorn in primele grade. In primii ani el agreseaza din temelii tot ce ne-a fost familiar, toate certitudinile si siguranta castigata sub imperiul ultimei zodii traversate de el. A zguduit din temelii toate conceptele familiare noua despre economie si politica, cu influente asupra familiei. Toate aceste valori, vor fi reformulate si reconstruite cu perseverenta si responsabilitatea Capricornului. Evenimentele se afla in desfasurare.

Exact pe axa Capricorn – Rac are loc in acest an eclipsa totala de Soare din Rac. Atentie este totala, nu doar partiala ca celelalte de pe aceasta axa. Este conjuncta cu Nodul Sud. Nodul Sud este trecutul, este ceea ce noi am invatat in trecut si “cunoastem”. Viitorul este Nodul Nord, spre el trebuie sa ne indreptam. Este “lectia” pe care trebuie sa o invatam, mai mult ea se afla in subconstientul nostru. Ca este dificil? Orice invatatura noua presupune un anume grad de dificultate! Ce trebuia sa faca cele trei institutii fundamentale din Romania? Ceea ce spune Racul, deoarece aici este eclipsa, prin eliminarea partilor sale negative, si ca efect al lui Pluto, ruperea de dependente din trecut. Eclipsele ne aduc temeri ( de aceea in trecut, eclipsele aveau conotatii negative ), dar aduc si rezolvarile acestor griji si nelinisti. Racul este trecutul, Racul reprezinta deasemenea cel mai bun administrator, Racul e familia, reprezinta fluxul de lichiditati, inclusiv fondurile banesti. Institutiile fundamentale din Romania, au taiat fondurile familiilor prin reducerea cu 25 % a salariilor, au impozitat trecutul ( au vrut ), prin reducerea cuantumului pensiilor. Fenomenal cat de usor se face pe plac Nodului Sud.

A venit Curtea Constitutionala si a decis ca reducerea pensiilor este neconstitutionala. A fost exemplul perfect ca, ceea ce a hotarat parlamentul si guvernul nu este in acord cu aspectele astrale. Aici este influenta lui Uranus din Berbec, care a spus “Pana aici… este prea mult…priviti spre viitor… sunt in Berbec si incep un nou ciclu! Va mai ofer o data posibilitatea de a reanaliza si indrepta spre viitor”. Iar guvernul… dupa o analiza detaliata si plina de simtul raspunderii… a decis… “Majoram TVA-ul cu 5 %!” Adica… fluxul de lichiditati al… Racului. (Din lac in put). Asta e. La aceste lucruri se pricep institutiile fundamentale ale Romaniei. Dar viitorul? La el cine se gandeste? Va spun eu. Vine eclipsa de Soare din Capricorn in 4 ianuarie 2011. Ea e conjuncta cu Nodul Nord, si mai e si Pluto in Capricorn. Ea va obliga institutiile statului sa ia decizii cu adevarat pentru viitor. Este ultima eclipsa de soare ce se formeaza in Capricorn, si va aduce obligativitate. Deciziile care se vor impune a fi luate, nu vor fi usoare, nici pentru ei, nici pentru noi. Insa vor fi benefice pentru viitor. Ceea ce s-a legiferat in aceasta perioada este extrem de nefavorabil pentru sistemul economic din Romania. Ce trebuia sa se faca?  Trebuia sa se micsoreze taxe si impozite pentru a stimula consumul. Nodul Sud inseamna micsorare a trecutului, urmand ca la eclipsa de Soare din iarna sa se reanalizeze o eventuala majorare a lor. Legi si HG privind stimulente pentru elitele din Romania. Pentru ca ele pot descoperi modalitati mai bune, nu doar de administarre a bugetului Romaniei, ci si de a aduce fluxuri noi de lichiditati acestuia. Pluto pe axa Rac – Capricorn, inseamna si a sapa ( spre a descoperii ) in adincul fiintei neamului dupa oameni capabili sa reconstruiasca din si pe temelii noi o societate. Nici macar nu s-a adus in discutie, de catre institutiile statului, o astfel de abordare tactica. Macar la nivel de intentie.

Vreau sa mai spun cateva cuvinte despre aceasta eclipsa. Romania este cuprinsa de inundatii si viituri de ape, ce au depasit cu mult debitele inregistrate de multi ani incoace. Cu durere in suflet spun – “In acord cu cu fluxul de lichiditati patronat de zodia Racului si eclipsa de Soare in acest semn astral, plus Pluto in Capricorn in opozitie cu eclipsa, care distruge, darama si desfiinteaza tot, pentru a regenera si recladii pe alte temelii”. Vreau sa scot in evidenta urmatorul aspect: Multi dintre noi, dintr-un binevenit sentiment omenesc de solidaritate umana, pentru persoanele afectate de inundatii, ne mobilizam si din ceea ce avem daruim ajutoare, celor napastuiti de aceste urgii ale naturii. Faptul ca facem un anume inventar al celor ce avem prin casa, iar ceea ce in principiu nu ne este de trebuinta, insa credem ca cei afectati de inundatii vor aprecia aceste lucruri, le daruim. Aceasta eclipsa de acum conjuncta cu Nodul Sud, spune sa ne debarasam de trecut si sa privim cu optimism in viitor. Asadar luam toate lucrurile “vechi” sau inutile din casa noastra, si le dam ca ajutor. Cei sinistrati, iau tot acest “bagaj” incarcat cu energii ale trecutului si il folosesc pentru viitorul lor. Nu este bine pentru ei. Ei ar trebui sa foloseasca ajutoarele gen “mana a doua” doar o perioada limitata, pana revin la o anume stabilitate. Ulterior si ei ar trebui sa se debaraseze de aceste “energii ale trecutului”. Fiecare in acord cu harta sa astrala personala. Acum trebuie sa puna bazele schimbarii interioare, inclusiv prin planuri de viitor, iar odata cu eclipsa de Soare viitoare din 4 ianuarie 2011 in Capricorn sa treaca la actiuni concrete.

Toate persoanele care au fost si vor fi, intr-un fel sau altul, in aceasta perioada, afectate de eclipsa de Soare, trebuie sa constientizeze ca sunt incarcate cu prejudecati din trecut, conservatorism si energii de care nu se puteau debarasa decat printr-un soc dat de divinitate.

Exemplu extrem: pierderea casei inseamna ca Pluto din Capricorn si aceasta eclipsa totala de soare din Rac, i-a distrus din temelii casa, deoarece ea trebuia din trecut sa se construiasca pe alt loc, alta temelie si cu alte ganduri. Acum a venit vremea sa o refaca in mod obligatoriu. Refacand casa pe acelasi teren, ii asteapta aproximativ 20 de ani de chinuri asemanantoare. Adica pana cand Pluto va intra in Varsator. Pluto acasa la Uranus, va aduce… nevazutul si neauzitul. Cu Uranus nu ne “jucam”, nici macar nu stim daca aduce bine sau rau. Este imprevizibil.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.