Primul horoscop din istoria umanitatii

Viata, stiinta si progresul in istoria umanitatii au fost datorate unor oameni geniali, ce au avut darul de a avea sclipiri senzationale ale mintii. Astrologia face parte si ea din acest proces uman. Oare cine a fost primul “astrolog” ce a avut sclipirea de geniu de a asocia miscarea astrelor ceresti cu viata individului. Nu stim si cu siguranta nu vom sti vreodata. Putem face o presupunere, bazandu-ne pe asocierea perindarii la orizont a celor 12 semne ceresti si agricultura. Ea este prima ocupatie umana ce a transformat omul primitiv, din culegator-vanator in producator. Proces in urma caruia omul s-a ales cu plus de mancare, lucru ce i-a permis sa ia o pauza si sa gandeasca.

A gandit. Primavara, Soare, trezirea la viata a intregii naturi, la orizontul diminetii era semnul Berbecului. Minunadu-se de renasterea naturii a spus hai sa ne pregatim de munca. Plin de curaj, nu a mai stat pe ganduri si a trecut la actiune. A numit zodia Berbec.

Culturile au rasarit si-au inverzit. Cresterea lor prevestea bunastarea care bate la usa. Doar sa stea si sa se uite cum creste bogatia in curte, pe camp si implicit in casa. Semnele ceresti au fost numite zodia Taur.

Deoarece plantele cresc fara ajutorul oamenilor, acestia s-au gandit ca, intre timp sa de-a “o tura” pe la vecini. Sa vada ce fac, sa mai stea la vorba, vorba aceea, macar trece timpul, ca tot stau degeaba. Cine stie ce avantaj ar putea veni pe aceasta cale. Semnul astral a fost numit Gemeni.

Culturile au inceput sa se maturizeze, se vedea rodul cu fiecare floare ce cadea ofilita, lasand in urma puiul de fruct, purtator la randu-i de alte seminte. A numit perioada zodia Rac.

Vara, cald, timp frumos de iesit pe scena naturii. Nu stiu cat de creativi or fi fost, dar sigur au pus de o distractie pe cinste. A numit timpul respectiv zodia Leu si guvernator Soarele.

Recolata s-a copt. Trebuia stransa, pusa la adapost cu grija pentru a putea fi folosita in timpurile grele ce vor urma. Zodia din acel timp, geniul nostru a numit-o Fecioara.


Vara sa terminat. Ba e cald, ba e frig. Vine sau nu vine iarna. Poate intarzie sau poate nu mai vine, cine stie ce se poate intampla. O fi meritat sa depun atat efort pentru roadele stranse? Daca se strica tot ce am agonisit. Of, Doamne. Si a gasit un nume, zodia Balanta.

A venit frigul, gerul, viforul, furtunile. Cine nu a fost gasit pregatit… a plecat de pe lumea asta sau a trebuit sa se de-a peste cap, sa faca rost intr-un timp scurt de resurse materiale cat altuia i-a fost necesar un an de munca. Moarte sau renastere, cu orice risc. Timpul a fost numit zodia Scorpion.

Acum nu mai e cale de intoarcere. Ori are rezerve de hrana din belsug si mediteaza la ce-o mai fi insemnand viata asta ori nu are nimic si pleaca. Unde? In strainatate. Asta in zilele noastre, atunci strainatatea insemna viata de dincolo, moartea. Poate a ales sa plece la alt trib, bazandu-se pe un noroc divin, caz in care nu trebuia sa se opreasca din drum. Sageata care se opreste din zbor, indiferent de motiv, i-si pierde energia, cade si moare. Perioada a fost numita zodia Sagetator.

Era miezul ierni. Pietrele si copacii trozneau de frig. Omul rezista impotriva tuturor vicisitudinilor timpului. Era zodia Capricorn si stapan Saturn, zeul timpului, obstacolelor, cristalizarii si rabdarii.

Cine a ajuns in aceasta zodie, a spus ca nimic nu-l mai poate dobori. Avea un optimism nemasurat. O dorinta de a-si indeplini obiectivele, chiar daca asta presupune s-a treaca peste toate uzantele si convenientele tribului. Dupa chinurile iernii, a zarit in departare mirajul verii (doar e zodia complementara Leului). A numit timpul respectiv zodia Varsator.

A venit ultima perioada de timp ramasa pana la reinoirea ciclului. Nu mai stia daca tot ce sa intamplat a fost un miraj sau a fost aevea. Posibil ca recolta agonisita sa fie pe sfarsite. Moartea este la orizont. Trebuie sa existe o forta superioara tuturor. Doar El ne mai poate salva din aceasta situatie. Oare totul a fost in zadar? Nu. Cred cu tarie. Timpul a fost numit zodia Pesti.

Si intradevar NU a fost in zadar. Natura a renascut. A revenit pe bolta cerului de dimineata zodia Berbec. S-a minunat din nou de exuberanta si energia oferita de natura.

Cineva, a asociat candva demult, in istorie, toate aceste lucruri. Candva, Cineva a avut aceasta inspiratie divina, a fost Unul singur. El, geniul creator a pus bazele Astrologiei. In timp, observatiile au perfectionat si sofisticat aceasta stiinta. Noi nu suntem decat beneficiarii ei. Intre timp, noi am ajuns pe Luna, trupul incinerat al descoperitorului planetei Pluto a ajuns langa descoperirea lui. Viata merge inainte. Cat de aproape suntem noi cei de azi, de ei cei de ieri si totusi cat de departe.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.