A 13-a “zodie” Ophiuchus

Dupa cum stim, Soarele parcurge intr-un an o ecliptica, o fasie de cer, pe parcursul careia intalneste diferite constelatii. In total avem 88 de constelatii. Practic avem 12 zodii, ce sunt cele 12 constelatii intalnite de Soare in drumul sau aparent pe ecliptica. Marimea acestor constelatii este foarte diferita. Ca de exemplu Pestii si Fecioara sunt atat de mari ca suprafata, incat Racul si Berbecul par constelatii minuscule. Si cu toate astea astrologii au impartit ecliptica astrala in 12 perioade egale.  De unde a 13-a “zodie”? In aceasta fasie imaginara de cer traversata de Soare, constelatia Ophiuchus patrunde si ea intr-o anumita masura. Adevarul este ca in aceasi masura (poate mai mica), sunt si alte constelatii care “intra” pe ecliptica, ca de exemplu Orion si Pleiadele. Sa le spunem cea de a 14 si 15 a zodie? Nu. Din antichitate, de peste 3000 de ani sa stabilit ca sunt 12 zodii, si asa vor ramane.

In pofida acestora, a 13 a “zodie” incepe sa prinda contur. Nu este o zodie clasica, inclusa intre cele 12, cu scopul de a-si face loc intr-un anume timp fizic al anului astral sau a modifica perioada celorlalte zodii. Ophiuchus este prin excelenta ceva spiritual. Se considera ca ar fi “guvernata” de Chiron, un mic planetoid ce se afla intre Saturn si Uranus. Chiron este ghidul nostru spiritual. Motiv pentru care Ophiuchus este situata intre ultimul decan al Capricornului si primul decan al Varsatorului. Repet, nu e o zodie concreta, ci o zona pe care fiecare din noi o avem pe harta natala. Cand Soarele sau o alta planeta traverseaza aceasta zona, descatuseaza spiritualitatea existenta in mod latent in fiecare din noi. Atunci putem intelege de ce ni se intampla ceea ce ni se intampla. Este dialogul cu ingerul nostru pazitor, pe domeniul personal de viata al nostru si diferit de ceilalti.

Ophiuchus ne ofera sansa de a constientiza zona superioara a constiintei, spre care ne indreptam fiecare dintre noi in propria evolutie. In aceeasi masura ne aminteste si obligativitatea de a ne purifica constiinta, in viitorul mai mult sau mai putin apropiat din viata. Este trecerea de la materilitatea lumii pamantene a lui Saturn, la expansiunea de constiinta superioara ceruta de Uranus. De la triumful Capricornian al organizarii si evolutiei materiei, in mod realist si stiintific, la constiinta elevata, altruista si impersonala a Varsatorului. Si toate astea pentru ca fiecare din noi sa putem incheia (in viitorul indepartat) ciclul evolutiv prin aceea iubire “Christica” a Pestilor. Ophiuchus este zona in care ne dezlegam de barierele, constrangerile si rigiditatea invataturilor realiste, si accedem la acea elevare spirituala unde avem resurse nebanuite date de inspiratia si intuitia divina.

A 13 a “zodie” ne intinde o mana din tot sufletul, ne ridica din trecut si ne invita sa uitam totul, pentru a putea privii in viitor. Cu alti ochi, alta gandire si alte simtiri.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published.