A 13-a “zodie” Ophiuchus

Dupa cum stim, in total pe cer avem 88 de constelatii. Soarele parcurge intr-un an o acliptica, o fasie de cer e parcursul careia intalneste 12 constelatii, motiv pentru care avem 12 zodii.

Marimea acestor constelatii este foarte diferita. Ca de exemplu Pestii si Fecioara sunt atat de mari ca suprafata, incat Racul si Berbecul par constelatii minuscule. Si cu toate astea astrologii au impartit ecliptica astrala in 12 perioade egale.  De unde a 13-a “zodie”? In aceasta fasie imaginara de cer traversata de Soare, constelatia Ophiuchus patrunde si ea intr-o anumita masura. Adevarul este ca in aceasi masura (poate mai mica), sunt si alte constelatii care “intra” pe ecliptica, ca de exemplu Orion. Sa ii spunem cea de a 14 a zodie? Nu. Din antichitate, de peste 3000 de ani sa stabilit ca sunt 12 zodii, si asa vor ramane.

In pofida acestora, a 13 a “zodie” incepe sa prinda contur. Nu este o zodie clasica, inclusa intre cele 12, cu scopul de a-si face loc intr-un anume timp fizic al anului astral sau a modifica perioada celorlalte zodii. Ophiuchus este prin excelenta ceva spiritual. Se considera ca ar fi “guvernata” de Chiron, un mic planetoid ce se afla intre Saturn si Uranus. Chiron este si  ghidul nostru spiritual printre altele. Repet, Ophiuchus nu e o zodie concreta, ci o zona pe care fiecare din noi o avem pe harta natala. Cand Soarele sau o alta planeta traverseaza aceasta zona, descatuseaza spiritualitatea existenta in mod latent in fiecare din noi. Atunci putem intelege de ce ni se intampla ceea ce ni se intampla. Este dialogul cu ingerul nostru pazitor.

Ophiuchus este situata intre Scorpion si Sagetator, intre moartea noastra materiala si renasterea spirituala. Practic devenim un om nou care e mai presus de dorintele pamantesti.

Ophiuchus ne ofera sansa de a constientiza zona superioara a constiintei, spre care ne indreptam fiecare dintre noi. Ophiuchus este zona in care ne dezlegam de barierele, constrangerile si rigiditatea invataturilor realiste, si accedem la acea elevare spirituala unde avem resurse nebanuite date de inspiratia si intuitia divina.

A 13 a “zodie” ne intinde o mana din tot sufletul, ne ridica din trecut si ne invita sa uitam totul, pentru a putea privii in viitor. Cu alti ochi, alta gandire si alte simtiri.

Astredamus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.