Aur versus crestere economica

Zilnic ne asalteaza stiri economice, majoritatea pesimiste si ingrijoratoare, privind viitorul tarilor si implicit al cetatenilor acestora. Mediafax Detalii… , Ziarul Financiar 24 Detalii…, publicatia Money Detalii… , etc. In paralel bursele lumii cresc, recuperand pas cu pas pierderile inregistrate in anii trecuti. Care este vibratia astrelor despre viitorul economiei?

Spune-am intr-un articol anterior Detalii… ca este primul an dintr-un sir de sapte care se inscriu pe un trend pozitiv. Se vor gasii nenumarate solutii care sa duca spre un avant economic. Analiza critica a analistilor din domeniu, indiferent cat de negativa ar fi, este ceva inerent. Este inertia unui tsunami devastator, al crizei ce a scos in evidenta lacune politice si administrative in domeniu. Un excelent material video il gasiti aici Detalii…

Astfel, in urmatorii sapte ani sa uitam de criza si sa ne concentram atentia nu pe sectiuni ale economiei ce ar putea creste, deoarece cresterea va fi generala, ci spre acele sectiuni care vor creste intr-un ritm coplesitor. Sectiunile sunt cele din domeniul unde descoperirea si cercetarea sunt la ele acasa, tot ce este nou, ce ne aduce libertate in comunicare, tehnologii in sanatate, energie, reinnoire din temelii, etc. Nu discutam de societatile economice care produc bunuri clasice sau de stricta necesitate.

Singurul element ce pare sa faca nota discordanta din acest scenariu pregatit de astre este aurul. Saptamanal, sparge maxim dupa maxim, evident in ideea ca investitorii privati, dar si marii investitori institutionali se tem de viitor, posibil si prin prisma comunicatelor date publicitatii de analisti si agentii de rating. In decursul acestor sapte ani prolifici, pretul aurului va scadea cu cel putin 50 %, spre valori de 800 usd/uncia. Vor venii anii 2018 – 2024 cand incertitudinea materiala va face victime de rasunet mondial, cand bogatia acumulata se da dispersa, pentru toti aceea care vor pune banul mai presus de orice altceva.

In urmatorii sapte ani astrele spun:
Aur – NU
Avant economic – DA

Astredamus

3 Comments

 1. Previziunile tale se adeveresc. Felicitarile mele!
  “Banca Canadei, Banca Angliei, Banca Japoniei, Banca Centrala Europeana, Federal Reserve si Banca Nationala a Elvetiei au anuntat azi actiuni coordonate pentru a-si extinde capacitatea de a furniza lichiditati sistemului financiar mondial”
  “Scopul acestor actiuni este de a calma tensiunile de pe pietele financiare si de a minimiza efectele acestor tensiuni asupra ofertei de credite pentru gospodarii si companii si de a incuraja astfel activitatea economica”, se mai spune in comunicatul BCE.
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-10827813-actiune-concertata-principalele-banci-centrale-pentru-sustinere-sistemului-financiar.htm

 2. Pe termen scurt aurul poate fluctua, loc de crestere inca mai are, cel putin cat timp sta Jupiter in Taur.
  Eu vorbesc despre un orizont de 7 ani. O investitie in aur, cu maturitate si scadenta peste acest termen, este pierdere sigura a cel putin 50 %.

 3. Acum, cand toti investitorii pe termen lung se indreapta spre aur?
  Vrei sa spu-i ca aurul nu va mai crste?
  Despre ce perioada de timp e vorba?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.