Category Archives: povestioare

Tu, duci pe cineva sau ceva…

calugari      Se povesteste ca doi calugari, unul tanar si altul batran mergeau impreuna pe o carare noroioasa. Se intorceau la manastirea lor. Pe drum au trecut pe langa un parau involburat de ploaia ultimelor zile. Intalnesc o femeie tanara, nepuntincioasa, asteptand pe mal, ca cineva sa o ajute sa treaca paraul involburat. Drept care ii roaga pe cei doi calugari sa o treaca in brate dincolo.

      Cel tanar se codeste, ca ea e femeie, ca nu se cuvine, ca el e smerit… Calugarul batran, fara sa stea pe ganduri, a luat-o in brate voiniceste, o traverseaza paraul si o pune delicat jos pe celalalt mal. Cei doi isi continua drumul in tacere, cel batran cufundat in rugaciuni, iar cel tanar vizibil iritat de intamplare. De la o vreme, calugarul tanar, scandalizat, ii cere explicatii calugarului batran pentru ceea ce el percepea ca fiind o abatere grava de la normele lor de conduita.
– Cum ai putut s-o iei in brate pe aceea femeie tanara si frumoasa? Nu mi se pare demn de comportamentul unui calugar.

      Initial, batranul mai ca nu-si amintea despre ce e vorba. Cand a priceput, s-a luminat la fata, a zambit si i-a raspuns:
         – Eu am pus-o demult jos. Tu continui s-o duci in brate.

Simplitatea frumusetii

Un batran a mers intr-o zi la oras, insotit de o rudenie. Oras mare, aglomerat, plin de vacarmul asurzitor al mijolacelor de transport. La un moment dat, batranul se opreste spunand c-a auzit un greier. Insotitorul se opreste, pretinzand ca e imposibil ca in acest vuiet sa auzi cantecul unui greier. Batranul trece strada, cauta sub un copac si spre stupefactia rudeniei sale gaseste greierele.

– Cu siguranta ai un auz supraomenesc! Continue reading Simplitatea frumusetii

Experiment real

Statia metro L’ENFANT PLAZA din Washington, DC, intr-o zi friguroasa, de iarna. On om cu o vioara a cantat sase piese de Bach timp de 45 de minute. In timpul acesta aproximativ 2000 de persoane au trecut prin acea statie, majoritatea in drum spre serviciu. Doar 6 oameni s-au oprit sa il asculte pentru cateva momente. 20 de persoane i-au aruncat cativa bani, colectand in total 32 $.

Dupa 45 de minute a terminat a terminat de cantat si s-a lasat tacerea. Nimeni nu s-a oprit, nimeni nu a observat, nimeni nu l-a aplaudat… Nimeni n-a remarcat, dar acesta era Joshua Bell, unul dintre cei mai buni muzicieni ai lumii. El a interpretat cateva din cele mai dificile piese scrise vreodata, pe o vioara estimata la 3,5 milioane $. Cu cateva zile inainte, umpluse o sala de concerte din Boston. Valoarea medie a biletelor 100 $.

Afla in ce mod va poate influenta viata, energia astrelor din tema Dvs. natala, va invit la o consultatie astrologica.
Intamplarea a fost reala. Concertul din statia de metro, a fost organizat de catre Washington Post ca un experiment social asupra perceptiei, gustului si prioritatilor oamenilor. Problemele care s-au pus:

“-Intr-un loc public, la o ora nepotrivita, santem in stare sa percepem frumusetea?
-Ne oprim s-o admiram?
-Putem, oare, sa recunoastem talentul intr-un context neasteptat?”

Concluzia emisa in urma acestui experiment, ar fi aceasta: Daca nu avem cateva momente sa-l ascultam pe unul dintre cei mai buni solisti ai lumii cantand cea mai buna muzica scrisa vreodata pe unul din cele mai bune instrumente facute vreodata, oare de cat de multe alte lucruri minunate ne lipsim in existenta noastra?

Curs de Astrologie, online, pentru invatarea, fixarea si perfectionarea cunostintelor astrologice. Invatati sa va interpretati harta natala personala si a celor dragi voua.

Pictorul

Odata, a avut loc un mare concurs de pictura. Un concurent a pictat o lucrare deosebita care a fost foarte apreciata de public si juriu. Era vorba despre o persoana care batea la o usa inchisa. Au hotarat ca sa-i acorde acestei picturi premiul cel mare. Dar, vai, tocmai in acel moment cineva a descoperit o grava eroare in acea pictura. O greseala care nu putea fi trecuta cu vederea. Usa nu avea maner pentru a fi deschisa.

Urmarea fireasca a fost o mare parere de rau, deoarece toti voiau ca acea lucrare sa fie premiata. S-au gandit chiar sa mearga la pictor, sa-i ceara sa retuseze si sa indrepte eroarea. Ajunsi in fata lui , l-au intrebat, cum de a putut face o astfel de absurditate.

-Nu am gresit, si nici nu am uitat! a raspuns pictorul. Acea usa nu se poate deschide pe dinafara, ea poate fi deschisa doar pe dinauntru. Asa este inima omului! Nu poti decat sa bati, cu speranta ca ti se va deschide.

Schimbare si acceptare

acceptareUn rege avea un fiu destept si curajos.. Ca sa-l pregateasca pentru a infrunta viata, il trimise la un batran intelept.

– Lumineaza-ma. Ce trebuie sa stiu in viata?

– Vorbele mele se vor pierde precum urmele pasilor tai pe nisip, dar o sa-ti dau totusi cateva sfaturi. In drumul tau prin viata vei intalni trei porti. Citeste ce scrie pe fiecare dintre ele.

O dorinta mai puternica decat tine te va impinge sa le urmezi. Nu incerca sa te intorci, caci vei fi condamnat sa retraiesti din nou si din nou ceea ce incerci sa eviti.

Nu pot sa-ti spun mai mult. Tu singur trebuie sa treci prin asta, cu inima si cu trupul.

Acum du-te! Urmeaza drumul acesta drept din Continue reading Schimbare si acceptare

Lectie

După câteva luni, la facultatea de medicină, profesorul ne dădu un test. Am răspuns bine la toate întrebările, ajunsese la ultima care era: “Care este numele de botez al femeii de serviciu din şcoală?”
Am dat toate răspunsurile, fără să scriu nimic la ultima întrebare. Cu puţin înainte de expirarea tipului, un elev a întrebat dacă ultimul răspuns se va puncta;”Sigur că da!”, a răspuns profesorul. “În viaţă veţi întâlni multe persoane. Toate sunt importante! Ele merită atenţia voastră, chiar dacă e doar un “simplu salut”.
Nu am uitat niciodată această lecţie şi din acea zi am învăţat că femeia noatră de serviciu se numea Mariana

Cat valorezi?

Alexandra, cu o figura trista si abatuta, se intalni cu prietena sa, la o cafea. Usor deprimata, incepu sa-i povesteasca despre micile, dar marile ei neinpliniri… despre prietenul ei… despre bani si serviciul ei… colegi… preocupari. Totul parea sa ii mearga prost. Prietena ei scoase din portofel, o bancnota de 100 de lei si spuse:

– Vrei aceasta bancnota?

– Bineinteles, e vorba despre 100 de lei, cum sa nu-i vreau?

Atunci prietena ei, lua bancnota intr-o mana si o mototoli cu putere pana cand o facu un ghemotoc. Aratandu-i ghemotocul o intreba din nou:

– Acum o mai vrei?

– Nu stiu unde vrei sa ajungi, dar sunt in continuare 100 de lei. Bineinteles ca ii vreau in continuare, de mi-i dai.

Prietena desfacu ghemotocul, arunca bancnota pe jos si o calca cu picioarele, pana cand o Continue reading Cat valorezi?